1. Domů
  2. Ostatní
  3. Kdo vyrábí Parkside? Známe odpověď!

Kdo vyrábí Parkside? Známe odpověď!

Narazili jste u přátel doma, u rodičů nebo u někoho v dílně na nářadí značky Parkside? Dobře se vám s ním pracovalo a rádi byste si ho také pořídili domů? Nevíte, kdo nářadí Parkside vyrábí nebo kde ho seženete? My vám to prozradíme.

Parkside jako privátní značka Lidlu

Parkside je privátní značkou obchodního řetězce Lidl. Nářadí koupíte přímo v prodejnách Lidl nebo na e-shopu Lidlu. Nově ho ale seženete také v Kauflandu a na jejich e-shopuVýrobky mají i svůj vlastní web, kde najdete popis jednotlivých produktů.

Co všechno si můžete koupit? Ruční i elektrické nářadí, nářadí na zahradu a zahradní techniku či aku nářadí. Seženete vysavače, pily, brusky i multifunkční nářadí. Výrobky Parkside jsou kvalitní a přitom levné. Poměr cena výkon vás zcela jistě zaujme.

Nářadí má dvě výkonnostní řady, a to Parkside a Parkside Performance. Nářadí z první řady se hodí pro příležitostné kutily, výrobky z druhé řady se pak vyznačují vyšším výkonem a vyšší kvalitou zpracování.

Kdo vyrábí nářadí Parkside

Parkside je obchodní značka, kterou vyrábí jiní výrobci (V nástrojařském průmyslu je však toto běžná praxe.), konkrétně:

  • Kompernass 
  • Grizzly tools
  • Einhell
  • v menší míře firma Scheppach

Pokud vás ale zajímá výrobce nějakého konkrétního nářadí, není to lehké zjistit. Nutno však ještě říci, že jednotliví výrobci nebyly vždy stejní. V minulosti se často měnily. A v jakých konkrétních zemích se nářadí vyrábí? Většina nářadí je vyrobena v Číně, ale některé nářadí je vyrobeno i v Německu.

Nářadí Parkside a komponenty od renomovaných výrobců

Nářadí Parkside je kvalitní. Je to díky tomu, že jeho součástí jsou komponenty od jiných renomovanýchvýrobců. Mluvíme zde o tzv. OEM (Original Equipment Manufacturer). Zákazník si vlastně kupuje přeznačkovaný produkt, ten je kvalitní a přitom poměrně levný (levnější než originál).

Článek aktualizován 21. 9. 2023