1. Domů
  2. Ostatní
  3. Jak se starat o psa, aby se dožil vysokého věku v zdraví

Jak se starat o psa, aby se dožil vysokého věku v zdraví

Vztah mezi člověkem a psem je jedním z nejkrásnějších příběhů přátelství a oddanosti. Ale chcete-li, aby váš pejsek zažil dlouhý a zdravý život, potřebuje víc než jen jídlo a vodu. Potřebuje vaši lásku, péči a angažovanost. Péče o psa není jen povinností, je to závazek, který nám přináší nekonečné radosti a společné zážitky.

Na co všechno myslet, když chcete, aby pejsek prožil dlouhý a šťastný život? Dá se to shrnout do 5 nejdůležitějších oblastí.

Kvalitní strava

Podobně jako u nás, i pro psy je kvalitní stravování základem zdraví. Vyberte pro svého psa vyváženou stravu, která obsahuje všechny potřebné živiny. Také doplňky stravy mohou být užitečné, zejména pro psy se specifickými potřebami nebo starší psy, kteří potřebují podporu kloubů.

Jako účinná kloubní výživa jim může sloužit také 100% čistý mořský kolagen. Přední český výrobce kolagenu pro lidi Inca Collagen začal před několika lety vyrábět také kolagen pro zvířata pod názvem Incapet Collagen. Vyžádali si ho samotní zákazníci Inca Collagen, kteří chtěli dávat kolagen i svým mazlíčkům.

Oba kolageny jsou vyráběny na stejném principu: jsou čisté a bez příměsí, aroma či konzervantů, získávají se z mořských ryb šetrnou enzymatickou hydrolýzou, obsahují až 3 typy kolagenu (kolagen I., II. a III.), a výsledkem toho všeho je, že jsou to bioaktivní kolageny. To znamená maximální účinek.

Incapet Collagen tak funguje jako podpora struktury kůže, pohybového aparátu, zejména chrupavek, čímž přispívá k lepší pohyblivosti, lepšímu hojení a regeneraci ran po zákrocích a na celkovou rekonvalescenci těla psa. Přispívá také k lepšímu růstu srsti a drápků.

Pravidelná fyzická aktivita

Pohyb je pro psa klíčový nejen pro udržení zdravého tělesného stavu, ale také pro mentální pohodu. Každodenní procházky, běh se psem nebo hraní jsou nezbytné pro udržení kondice a štěstí vašeho psa. A nakonec, i vás samotných.

Preventivní péče o zdraví

Navštěvujte veterináře pravidelně na preventivní prohlídky a očkování. Preventivní ošetření proti parazitům, jako jsou blechy a klíšťata, je také důležité pro zachování zdraví vašeho psa. Prevence v podobě čistého hydrolyzovaného kolagenu Incapet Collagen je také výborným krokem pro zdraví pohybového aparátu vašeho psa. Přesvědčily se o tom už tisíce majitelů zvířat.

„Jakmile jsem se dozvěděla, že Inca Collagen má svůj kolagen i pro psy, tak jsem byla šťastná, že pro moji Amy můžu zase něco udělat. Obě užíváme kolagen: já bojuji s vlasy. Chci do budoucna už své, takže priorita pro mě byla posílení a rychlejší růst. Amyčce posiluje chrupavky, zuby, drápy a celkovou mobilitu. Nikola Říhová

„Pes ho snědl s granulemi ani o tom nevěděl, podávání je tedy bezproblémové. Pejsek se nám zdá vitálnější, pravděpodobně budeme pokračovat s užíváním dlouhodobě. Barbora Matašeje

Psychická pohoda

Pozornost a lásku od vás jako majitele, považuje váš pes za jednu z největších odměn. Vyhraděte čas na hraní se s ním, na výcvik a učení nových triků a jednoduše na to, abyste byli přítomni pro svého psa.

Zdravý životní styl

Zdravý život psa zahrnuje také pravidelný spánek a dostatek odpočinku. Místo, kde váš pes spí, by mělo být pohodlné a bezpečné. A kromě toho, že mu budete pravidelně podávat Incapet Collagen, nezapomínejte ani na sebe, abyste s ním vládali běhat a vaše klouby vás zbytečně nebolely. Užívejte Inca Collagen, a odměnou vám bude nejen dobrý pocit z energie, ale také krásnější pokožka, vlasy či nehty.

Váš pes je vaším věrným společníkem a nejlepším přítelem. Proto pamatujte, že kvalitní péče o psa zahrnuje nejen zdravou stravu a cvičení, ale také lásku, pozornost a péči o jeho psychickou pohodu. Takto můžete spolu se svým psem zažít nekonečné množství šťastných a zdravých let.

Článek aktualizován 4. 3. 2024