1. Domů
  2. Ostatní
  3. Zdravé sezení: Poznejte ergonomické židle a vyberte tu pravou pro své pohodlí

Zdravé sezení: Poznejte ergonomické židle a vyberte tu pravou pro své pohodlí

Dlouhé hodiny strávené v sedě mohou způsobovat nepříjemné bolesti zad, krční páteře a další obtíže. Většina z nás přitom ví, že ergonomické sezení je důležité pro zdraví. Mnoho lidí přesto zanedbává význam kvalitní zdravotní židle – ta může do vašeho života přinést mnohem více pohodlí, a hlavně zdravé sezení.

Rozmanité možnosti

Ať už pracujete v kanceláři, doma či jen velkou část dne strávíte sezením, je dobré investovat do kvalitní kancelářské židle. Ergonomické modely nabízí řadu výhod, především jde o vaše zdraví a pohodlí. Na výběr máte z různých variant, snadno tak najdete tu, která vám vyhoví.

Moderní ergonomické židle

Velkou popularitu si získávají ergonomické židle s různými skvělými prvky. Mnohdy je poznáte již na první pohled, jelikož se liší svým designem od běžných židlí. Konstrukce je propracovaná a přizpůsobená tak, aby umožnila pohodlné sezení.

Disponuje řadou skvělých funkcí – nastavit si můžete jednotlivé opěrky, sklon i výšku židle a sedáku. Mnohdy tyto modely mají pohyblivou zádovou opěrku a perfektně se tak přizpůsobí vašemu tělu.

Sedět ve správné pozici vám s takovou židlí půjde samo. Navíc je zajištěna optimální podpora zad a minimalizace zátěže páteře.

Aktivní sezení s balanční židlí

Pokud hledáte něco netradičního, pak se nabízí balanční zdravotní židle. Ty jsou jedinečné díky aktivnímu sezení, zajišťují totiž neustálý pohyb pánve. Aktivují tak střed těla a podporují jeho správné držení. Tyto modely jsou vhodné pro každého, koho trápí bolesti zad a kloubů.

Zpočátku může být trochu výzva zvyknout si na tento styl sezení, ovšem z dlouhodobého hlediska je značně prospěšný. I když prosedíte velkou část dne, ve skutečnosti bude vaše tělo stále tak trochu v pohybu. Přesto však nezapomínejte na pravidelné přestávky, během kterých se protáhnete.

Klasická kancelářská židle s ergonomickými prvky

Jestliže vás nelákají tyto speciální modely, pak se nabízí ještě jedno řešení. V zásadě jde o klasickou židli, tedy aspoň na první pohled. Skvěle tak zapadne do každého interiéru, ať už hledáte řešení do kanceláře, doma na home-office či jednoduše k psacímu stolu.

I běžně vypadající křeslo může mít ergonomické prvky – zpravidla jde o komfortní zádovou opěrku a ergonomickou opěrku pro bederní páteř. Ty jsou klíčové pro správné sezení. Jde o skvělý základ, pokud nechcete speciální posezení s řadou moderních funkcí. Nabízí rovnováhu mezi komfortem a zdravým sezením.

Myslete na své zdraví

Pokud značnou část dne trávíte v sedě, pořiďte si k tomu aspoň kvalitní vybavení. Ergonomické kancelářské židle koupíte na Liftor.cz. Podpoříte správné držení těla a minimalizujete zátěž zad. Můžete tak pracovat a relaxovat bez bolestí a nepohodlí. Investice do zdraví a komfortu je investicí do kvalitního života.

Článek aktualizován 14. 11. 2023