1. Domů
  2. Ostatní
  3. Zdravé trávení a šťastný pes: Jak hypoalergenní granule prospívají našim mazlíčkům

Zdravé trávení a šťastný pes: Jak hypoalergenní granule prospívají našim mazlíčkům

Hypoalergenní granule představují vhodné řešení pro alergiky, ovšem jsou také skvělou volbou pro všechny psy, kterým chcete dopřát vyváženou stravu a minimalizovat riziko trávicích potíží. Složení krmiva je vyvážené, je připravováno z kvalitních surovin, které nedráždí trávení.

Ideální pro psy s citlivým trávením

Někteří psi mají citlivější trávení, při nevhodné stravě se proto objevují problémy jako průjmy, zvracení a nadýmání. V takovém případě je vhodné vyzkoušet hypoalergenní granule pro psy – ty jsou navrženy tak, aby minimalizovaly riziko těchto obtíží. Základem krmiva je kvalitní maso z ověřeného zdroje. Skvělou volbou je zvěřina, která je dobře stravitelná a šetrná k trávicímu traktu, navíc nepatří mezi běžné alergeny, jakým je například kuřecí maso.

Řešení pro alergiky

Kuřecí maso je jedním z nejčastějších alergenů, ovšem psi mohou negativně reagovat i na vepřové nebo hovězí. Mnohdy se může vyskytnout alergie i na jiné složky krmiva, například obilniny. Hypoalergenní krmivo představuje skvělou alternativu, složení je totiž navrženo tak, aby poskytovalo potřebné živiny, a přitom minimalizovalo riziko alergické reakce.

Univerzální výživa pro různé potřeby

Tento druh granulí nemusí být určen výhradně pro alergiky. Je vhodný i pro dospělé psy bez zdravotních problémů. Díky odlehčenému složení se skvěle hodí i pro kastrované psy, seniory a psy s náchylností k obezitě. Jde tak o flexibilní výživu, která vyhoví různým kategoriím zvířat. K dispozici jsou navíc rozmanité příchutě – můžete tak rotovat krmivo a psovi poskytnout to nejlepší.

Ochrana trávicího traktu

Receptura hypoalergenních granulí je navržena tak, aby nedráždila trávicí trakt. Obsahuje různé bylinky a další přínosné látky, které naopak podporují celý organismus. Skvělou volbou je krmivo s obsahem huminových látek. Ty mají protizánětlivé, antibakteriální a antivirové účinky. V trávicím traktu vytváří ochranný film, který brání průniku infekce. To je klíčové, jelikož zdravé trávení je klíčové pro celkové zdraví zvířete.

Prevence zdravotních problémů

Kvalitní krmivo je efektivní prevencí řady problémů. Hypoalergenní granule minimalizují trávicí obtíže, předchází zvracení, průjmu, plynatosti a zajišťují tak pohodu zvířete. Vyvážené složení poskytuje všechny potřebné živiny. Kromě toho je dobré vědět, že velká část imunity vzniká ve střevech – proto je důležité dbát na jejich zdraví. Obsahem misky můžete podpořit obranyschopnost organismu, celkovou vitalitu zvířete a jeho dlouhověkost.

Přechod na nové krmivo

Pokud chcete svému mazlíčkovi dopřát kvalitní krmivo a nahradit stávající granule, je třeba postupovat pomalu. Zvíře si na nové krmivo může zvykat až dva týdny, citlivější jedinci klidně i déle. Přechod by proto měl být postupný. Nahraďte zhruba ¼ dávky novými granulemi. Zhruba každý druhý den můžete přidat více nových granulí, takto postupujte, až nakonec budou dávku tvořit pouze nové granule. Pokud byste u psa zaznamenali trávicí potíže či neochotu přijímat krmivo, pozastavte změnu granulí a poraďte se s veterinářem.

Hypoalergenní granule nabízí spoustu benefitů pro alergiky, zároveň jde o optimální volbu pro psy s citlivým trávením a specifickými potřebami. Speciální receptura chrání trávicí systém a zároveň zajišťuje, aby pes dostal kvalitní výživu. Obsahuje maso, přírodní byliny, oleje a kloubní výživu – poskytuje tak všechny potřebné makroživiny i mikroživiny. To je klíčové pro celkové zdraví a pohodu zvířete. To, čím krmíte, může výrazně ovlivnit život vašeho mazlíčka, proto byste výběr krmiva nikdy neměli podceňovat.

Článek aktualizován 16. 9. 2023