1. Domů
  2. Ostatní
  3. Ochrana před vysušením – výběr pleťového séra pro suchou pleť

Ochrana před vysušením – výběr pleťového séra pro suchou pleť

Suchá pleť vyžaduje řádnou péči. Tělu je potřeba dodat dostatek vody. Vyhýbat byste se měli kořeněným pokrmům. Pozor si dejte na stres. Nepobývejte v místech, kde je suchý vzduch. Vybírejte si vhodné kosmetické produkty, které pomáhají s péčí o vysušenou pokožku. Mezi ideální pomocníky patří pleťové sérum. Někdy však bývá opomíjeným produktem. Přitom nám může pomoci vyřešit celou řadu kožních obtíží, mimo jiné i vysušenou pokožku. Má dokonalou konzistenci, která mu umožňuje ihned se vsáknout a začít působit do hloubky.

Proč je dobré používat pleťová séra k péči o pokožku?

Důvodů je hned několik:

  • Má vysokou koncentraci aktivních látek
  • Nabízí lehkou texturu, která mu umožňuje snadné vstřebávání do pokožky.
  • Účinkuje i v hlubší kožní vrstvě a to díky malým molekulám.
  • Můžete je vzájemně kombinovat a vrstvit.
  • Aktivním způsobem mění stav pokožky.
  • Neucpává póry.
  • Na pokožku působí intenzivně, do hloubky a okamžitě.
  • Postačí aplikace pouze malého množství.

Na co se zaměřit při výběru pleťového séra?

Prioritu hraje stav pokožky a cíl, který péčí se sérem chcete dosáhnout.

Citlivá pokožkaSuchá a dehydratovaná pokožkaMastná a aknózní pleť
Volte sérum se zklidňujícími a regeneračními účinky.Ideální volbou je sérum hydratační – poskytne potřebnou vodu, chrání proti ztrátě vlhkosti z pokožky. Pomáhá pokožce zbavit se suchých šupinek a drobných linek, které se tvoří právě jako následek nedostatečné hydratace.Sérum, které nabízí protizánětlivé, antiseptické, antibakteriální a zklidňující účinky.

Dobrou volbou je také hyaluronové sérum. Toto sérum, které obsahuje kyselinu hyaluronovou, obohatí vaši pečující rutinu a vaší pleti dodá potřebnou hydrataci. V přípravcích naleznete různé formy kyseliny hyaluronové. Čím menší bude její molekulová hmotnost, tím snáze pronikne do pokožky a naváže na sebe vodu. Díky tomu může účinně hydratovat.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová představuje velmi oblíbenou složku, kterou naleznete v celé řadě produktů. Poskytuje pozoruhodné účinky právě pro pleť. Je to skvělý pomocník pro vysušenou pokožku. Umí na sebe navázat vodu a díky tomu udržuje pokožku dostatečně hydratovanou. Bohužel její produkci brzdí věk. Její produkce začíná klesat kolem 25 let života. Ve čtyřiceti letech je to jen něco málo kolem poloviny a v 60 letech je její produkce téměř mizivá.

V kyselině hyaluronové se nacházejí molekuly v různých velikostech. Ty menší mají schopnost pronikat do hlubších vrstev pokožky. Tam podporují různé buněčné funkce a růst elastických vláken. Větší molekuly zůstanou na povrchu pokožky. Tady mají za úkol pohlcování vlhkosti, která je následně absorbována pokožkou.

Účinky kyseliny hyaluronové na pokožku

Mezi její přednosti patří ochrana, výživa a hydratace.

Toto jsou její největší účinky:

  • Vyhlazuje a zjemňuje jemné vrásky.
  • Pomáhá urychlovat hojící procesy.
  • Je šikovným pomocníkem v boji proti akné.
  • Máte-li přecitlivělou pokožku, dokáže ji zklidnit.
  • Dodá pokožce mladiství vzhled a dokonale je rozjasní
  • Eliminuje vznik rozšířených pórů.
  • Vyhladí nerovnoměrnou kožní strukturu.

Jak správně používat pleťové sérum?

Používejte jej alespoň 2x denně – ráno a večer, postačí jen malé množství séra. Vždy jej aplikujte před nanesením hydratačního krému, na dostatečně odlíčenou a vyčištěnou pokožku. Jemně jej vmasírujte bříšky prstů. Je potřeba jej kombinovat s denním nebo nočním krémem. Vždy však počkejte dostatečně dlouhou dobu, než se vstřebá. Pokud používáte sér několik. První aplikujte to, které je vytvořené na vodní bázi. Poslední by mělo být to, které je na bázi olejů. Mezi jednotlivými séry vždy chvíli počkejte, doku se aplikovaný přípravek dokonale nevstřebá. Jen tak zajistíte dostatečné účinky jednotlivých produktů.

Článek aktualizován 5. 4. 2024