1. Domů
  2. Lifestyle
  3. Co koupit tátovi k narozeninám?

Co koupit tátovi k narozeninám?

Váš tatínek slaví narozeniny a pro letošek vám už tak trochu došla inspirace? S muži to z hlediska obdarovávání nebývá úplně lehké, často tvrdí, že nic nechtějí a že to nejdůležitější už mají.

To je pochopitelně pravda, skutečně mají kolem sebe milující blízké, kteří jsou pro spokojený život zásadní. Ti by jim ovšem přesto chtěli udělat něčím radost. Následujícími tipy potěšíte tatínky různých věkových kategorií.

Stručné shrnutí:

Dárek pro tatínka je potřeba vybírat s přihlédnutím k věku, zájmům a osobnosti.

Vhodný je kvalitní alkohol nebo něco ke kouření, oblečení a módní doplňky, vybavení pro koníčky a sport, dárky jedlé, nezbytnosti pro péči o tělo a vousy, parfémy, knihy, hudební nosiče a DVD, elektronika, doplňky stravy nebo zážitek.

Kde vybírat nejlepší alkohol– vybírejte rumy dle srovnávacího testu na Arecenze.cz nebo podle recenzí uživatelů na Heureka.cz

Alkohol a kouření

Dobré pití k významným životním událostem zkrátka patří. Darovat tak svému tatínkovi můžete třeba archivní víno, kvalitní rum nebo whisky, kterými si budete moci přiťuknout na zdraví do mnoha dalších let.

Možná i váš tatínek patří k těm, kteří se nedokáží vzdát drobného „hříchu“ v podobě kouření. Tentokrát jej v tom můžete podpořit a udělat mu radost také dýmkou nebo kvalitním doutníkem, nejlépe kubánským.

Nejlepší rumy podle nezávislého srovnání portálu Arecenze.cz

PořadíUrčeníNázevCenaHodnocení
1.Rumy nad 1 500 KčZacapa Centenario XO3 000 Kč95,1 %
2.Rumy od 500 do 1 500 KčDon Papa Rum900 Kč92, 9%
3.Nejlevnější rumy do 500 KčCaptain Bucanero Elixír450Kč77, 8%
Tabulka zobrazuje nejlepší rumy dle portálu Arecenze.cz

Další nejlepší rumy

Oblečení a módní doplňky

Že nejčastěji obměňovanou součástí pánské garderoby jsou ponožky a spodní prádlo a oboje má na starosti manželka? To už dávno neplatí.

Moderní muž ví, co se nosí, co mu sluší a umí si to sám vybrat. Pokud se mu chcete rovnat, musíte laťku nasadit náležitě vysoko. Tričko s potiskem ho nadchlo naposledy v dětství, teď ocení třeba bavlněnou košili vyrobenou z toho nejlepšího materiálu. (Tajný tip: Hledejte v obchodě ELS bavlnu.)

I ve sféře módních doplňků ho spíše potěšíte něčím skutečně kvalitním, jako jsou kožené hodinky či pásek, hedvábná kravata nebo manžetové knoflíčky. Zaneprázdněné tatínky můžete obdarovat i diářem či luxusním plnícím perem, které jsou hlavně praktické, ale pro jejich krásné zpracování si s klasickými módními doplňky nijak nezadají.

Koníčky

Máte doma nadšeného zahrádkáře či šikovného domácího kutila? Určitě mu přijde vhod sada nářadí nebo třeba nová vrtačka.

Ale ani s jinými zájmy neuděláte chybu, pokud se při výběru dárku spolehnete právě na danou oblast. Je váš tatínek dlouholetým členem místního mysliveckého sdružení nebo pravidelně vyráží na ryby? Získali jste právě skvělý zdroj inspirace pro výběr překvapení: Praktický batoh, moderní prut na kapry či nová střelecká optika mohou být to, co vykouzlí zaručený úsměv.

Sportovní vybavení

Současní muži vědí, že je potřeba se udržovat fit a aktivita jim nechybí ani ve věku, kdy už pomalu začínají pomýšlet na vnoučata, případně už je dokonce mají. Místo bačkor tak můžete přispět novým sportovním vybavením.

Jezdí na kole, chodí pravidelně běhat, je nadšeným turistou, případně dává přednost poklidnému pobytu na greenu či v hospodě při šipkách?

Pak vám nemusíme dále příliš napovídat, co byste měli začít shánět v obchodech. Záleží, jak moc se sami v dané oblasti vyznáte. Vhod mu může přijít cyklistická lahev, funkční oblečení, míčky či šipkové hroty.

Jídlo a pití

Patří váš tatínek mezi fanoušky grilování nebo dokonce občas maminku „vyžene“ z kuchyně, aby tam mohl kralovat úplně sám? Šikovní kuchaři ocení sadu nožů nebo tuto praktickou sestavu náčiní na gril. Hodit se bude i sada koření i s mlýnkem, výběr omáček a další nezbytnosti do kuchyně.

A pokud váš tatínek rád hlavně jí, můžete ho potěšit něčím dobrým „na zub“. Někteří pánové mají rádi sladké, vedle však většinou nešlápnete ani s naloženými sýry nebo třeba výběrovou paštikou. Z pití se nabízí klasika v podobě kávy či čaje.

Elektronika

Stále aktivním tatínkům „padnete do noty“ například s fitness náramkem, díky kterému zůstane v kondici a bude moci sledovat každý svůj pokrok.

Využít by mohl i nový telefon, případně rovnou počítač. A protože v každém muži obvykle i v dospělém věku zůstává kus malého kluka, vítaným dárkem může být i herní konzole. A k ní rovnou nějaký ten aktuální hit ze světa her, ať se má čím bavit ve volném čase.

Zážitky

Tatínek, který už všechno má a nic nepotřebuje, rozhodně není z pohledu dárce „beznadějný případ“. I jemu můžete udělat radost a darovat mu něco, co pro něj bude mít hodnotu celoživotní. Nejsilnější dojem zanechávají totiž zážitky.

Možná má místo, kam se touží už řadu let podívat. Třeba dlouho nebyl na dovolené, protože příliš pracuje. Chce přece, aby byla rodina dobře zabezpečená. Nebo by si třeba rád vyzkoušel, jaké to je pilotovat letadlo, stát se sládkem, případně se mu v dětství líbila představa, že usedne do bagru. Neexistuje sen, aby se nedal splnit, tak toho využijte.

Knihy, filmy a hudba

Preferuje váš tatínek klidnou chvíli strávenou s knihou nebo při poslechu CD? Možná dokonce s trochou nostalgie vzpomíná na to, jaké to bylo v mládí na zábavách či v časech, kdy režim vytrvale pronásledoval vlasaté „máničky“ na rockových koncertech. Překvapte ho třeba nejnovější best off deskou oblíbeného interpreta či stylovým retro vinylem.

Možná váš tatínek ocení také DVD s oblíbenou filmovou sérií nebo něco kvalitního ke čtení, ať už má rád literaturu faktu, válečné knihy či detektivky. Předplatit mu můžete i oblíbený časopis, stačí se rozhodnout, jestli ho zajímá historie, technika či zahradničení.

Péče o vousy

Ať už si potrpí na dokonale hladkou pokožku nebo pěstěné vousy, určitě mu přijde vhod sada žiletek nebo rovnou holicí strojek.

A nezapomeňte samozřejmě přikoupit ani kosmetiku vhodnou pro péči o pokožku. Skutečné detailisty pak můžete obdarovat přírodním olejem nebo voskem na vousy. Tyto přípravky je možné pořídit i s v elegantní a praktické sadě s kartáčem, nůžkami a dalšími nezbytnostmi.

Doplňky stravy a kosmetika

Pochopitelně chcete, aby byl váš tatínek dlouho fit a prožil s vámi všechny důležité životní okamžiky.

Pro péči o celou rodinu však mnohým z nich nezbývá čas na to, aby se postarali o vlastní zdraví. Hlavně starším ročníkům udělá radost kolagen, který je prevencí bolavých kloubů.

Péče o tělo by měla vycházet nejen zevnitř, ale také je důležité starat se o tělo po stránce vnější. Čím tatínka náležitě opečovat? Připravte si pro něj například speciální vlasové sérum na podporu růstu vlasů nebo kofeinový šampon.

Nestárnoucí volbou je též parfém. Pořiďte ho tak, aby svým pojetím ladil s osobností konkrétního muže. Sebevědomí muži zpravidla rádi nosí intenzivní kořeněné parfémy, pragmatické osobnosti preferují svěží univerzální vůně vhodné do zaměstnání i pro volný čas.

A jaký dárek pro třídní učitelku na rozloučenou zvolit jsme detailně popsali v našem článku.

Použité zdroje a další zajímavosti:
https://www.arecenze.cz/darky/

Článek aktualizován 31. 8. 2022