1. Domů
  2. Recenze produktů
  3. Recenze sluchátek Marshall Major IV

Recenze sluchátek Marshall Major IV

Britská značka Marshall patří již přes 50 let mezi světovou špičku mezi audio technikou. Hojně vyhledávaná nejen mezi profesionálními muzikanty. Model sluchátek Major IV je opravdu povedený, a do nejmenšího detailu propracovaný. Ergonomický tvar a klasický design značky jen dotváří celkovou dokonalost při poslechu hudby.

Obsah balení

  • sluchátka
  • USB-C kabel pro nabíjení
  • 3,5 mm audio konektor
  • návod v češtině

Skvělý zážitek při poslechu hudby

Pro milovníky hudby, a nejen textů písní, je Major IV skvělou volbou. Už při prvním poslechu songu jsem zůstala v němém úžasu. Skrz dynamické měniče se mi naskytl neobyčejný zážitek z detailů, které jsem jinými sluchátky tak výrazně neslyšela nebo byly úplně odepřeny mým uším.

Mé uši mají možnost vychutnat si dunivé tóny basů, čistý doprovod, a v neposlední řadě excelentní hlavní melodie. Pro mě, jako pro milovníka hudby a muzikanta, něco naprosto úchvatného.

Snadné ovládání a neskutečná výdrž baterie

Pro mě, jako člověka, který není moc technicky zdatný, příjemně překvapilo jednoduché ovládání. Na jednom ze sluchátek se nachází malý, více – směrný knoflík (joystick), kterým se vše ovládá, což mi velmi vyhovuje. Přidržením knoflíku se sluchátka zapnout, vypnout a klikání do strany slouží k přepínání songů, úpravě hlasitosti nebo přijímání a pokládání hovorů.  

Sluchátka se dají snadno propojit přes Bluetooth s každým telefonem nebo dalším zařízením (televize, tablet, notebook, PC). Další možností propojení pomocí audio konektoru, který jsem zatím ještě nevyužila. Propojení přes Bluetooth mi přijde mnohem praktičtější než mít u sebe neustále audio kabel.

Na jedno nabití sluchátka vydrží až 80 hodin, což opravdu mohu potvrdit, mile mě to překvapilo. Nabíjení je velmi snadné a rychlé. Již 15 minut nabíjení zajistí 15 hodin poslechu. Čekala jsem, že se sluchátka nabíjí pomocí bezdrátové nabíjecí podložky (zobrazeno i na obalu), ale po rozbalení jsem zjistila, že podložka chybí a je nahrazena klasickým USB-C kabelem, což je trochu matoucí pro zákazníka. Podložka se dá však dokoupit, to ale považuji za zbytečnou investici navíc.

Ergonomický tvar a pohodlnost

Major IV vypadají luxusně už na první pohled. Příznivci Marshall, tak ani neočekávají jiný design. Tento model je navíc doladěn novým inovativním ergonomickým designem. Sluchátka vůbec nejsou na uších cítit a nikde netlačí, jsou opravdu pohodlné, i po x hodinách používání. Vnitřní polštářek se krásně přizpůsobí tvaru ucha, navíc je i vnitřní polštářek měkčí na dotek než u starších modelů.

Klady Marshall Major IV:

  • opravdový a kvalitní zážitek při poslechu hudby
  • obrovská výdrž baterie na jedno dobití, sluchátka při sporadickém používání vydrží nabitá i několik týdnů
  • rychlost nabíjení
  • pohodlná sluchátka, nikde netlačí, příjemná na dotek
  • rychlé a velmi snadné ovládání jedním tlačítkem
  • nepropouští žádný zvuk zvenčí

Zápory Marshall Major IV:

  • balení neobsahuje bezdrátovou nabíjecí podložku, kterou reprezentuje na obalu
Článek aktualizován 13. 3. 2023