1. Domů
  2. Lifestyle
  3. Poděkování nejlepší kamarádce

Poděkování nejlepší kamarádce

Nejlepší kamarádka je zásadním člověkem v životě většiny žen, pyšnit se jí však může i nejeden muž. S důležitými osobnostmi v našem světě přichází také zodpovědný úkol o vztah pečovat, a to nejen časem, který společně strávíte a vyplníte ho zážitky, ale také drobnými pozornostmi ve formě dárků.

Přestože se navzájem velmi dobře znáte, někdy vám zkrátka může dojít inspirace. Pro pány může být ženský svět také poněkud záhadou. Naštěstí si s dárky pro odlišné příležitosti lámat hlavu už nemusíte. Přinášíme vám 10 tipů na dárky pro ženy v různých věkových kategoriích.

Stručné shrnutí:

Dárek pro nejlepší kamarádku by měl respektovat její osobnost, styl a způsob trávení volného času.

Pořídit jí můžete módní doplňky a oblečení, něco z oblasti péče o tělo a vlasy, elektroniku, něco ke čtení, zhlédnutí či k poslechu, šperky, kosmetiku, vůně a parfémy, květiny, jedlé dárky nebo zážitek.

Módní doplňky a oblečení

Co se týče módních doplňků a oblečení, jedná se o univerzální dárek, který potěší ženy všech věkových kategorií. Je nicméně určitě zapotřebí k věku částečně přihlédnout a orientovat se i podle jejího celkového stylu.

Pokud je vaše kamarádka spíše prakticky založená, možná ji potěšíte hodinkami. Náročná kamarádka, která má ráda luxus, může ocenit kvalitní koženou kabelku.

Mladé slečny a dívky uvítají nějaký ten značkový přírůstek do šatníku, třeba v podobě stylové mikiny s vtipným potiskem. S věkem se tříbí vkus i módní kreativita, takže pokud už nepatří vaše kamarádka zrovna do kategorie dvacetiletých slečen, můžete jí koupit třeba hedvábný šátek.

A kdo říká, že oblečení vhodné jako dárek musí být jen „na ven“? Pohodlné pyžamo nebo sexy noční košilka zabodují rovněž.

Péče o tělo a vlasy

Žena, které příroda nadělila rovné vlasy, si přeje princeznovské lokny. Ta, která má kudrnatou hřívu od přírody, se ji snaží zkrotit a touží po hladké a zářivé kštici.

Ve většině koupelen žen různého věku se tak najdou šikovní pomocníci pro péči o vlasy. Možná by vaše kamarádka uvítala právě výkonnou žehličku, automatickou kulmu nebo nový fén. Nebo jí ušetřete místo v koupelně a pořiďte rovnou praktický kulmofén.

Pokud něco dámy z oblasti krásy více trápí, hned po vlasech to obvykle bývá „porost“ vyskytující se tam, kde si to naopak rozhodně nepřejí. Na seznamech přání pro Ježíška proto mnohde figurují také epilátory. Hlavně ty vybavené moderní IPL technologií bývají poněkud dražší alternativou na to, aby si je dotyčná koupila sama, takže je možné, že takovou úlevu rodinnému rozpočtu kamarádka uvítá.

Elektronika

Elektronika rozhodně není vyhrazena pouze pánům. Ti si možná budou v této sféře o něco jistější, ale ani dámy nebudou tápat při nákupu překvapení pro technicky zdatnou kamarádku.

Máte kamarádku, která je vášnivou čtenářkou knih? Díky čtečce bude mít svoje oblíbené tituly pořád po ruce a současně ušetří místo v knihovničce.

Zajímavým dárkem mohou být stejně tak i chytré hodinky. Ty jsou jakousi nadstavbou chytrého telefonu, takže díky nim tahle báječná žena už nikdy zaručeně neztratí přehled.

Potěšit ji mohou stylová sluchátka nebo bezdrátový reproduktor, díky nimž si užije oblíbenou hudbu naplno. Je pro ni počítač nezbytným společníkem v práci i v soukromí? Flash disky nebo třeba pevný disk jsou vhodné na uložení fotografií a dalších nezbytností.

Jaké jsou nejlepší dárky pro holku 9 let jsme detailně rozebrali v našem článku.

Literatura, film a hudba

Svoji kamarádku nejčastěji najdete skloněnou nad knihou? Ať už patří mezi fanynky fantasy, thrillerů, detektivek nebo červené knihovny, s něčím ke čtení vedle nešlápnete.

Denně jsme díky internetu doslova zavaleni informacemi a během okamžiku si najdeme podrobnosti prakticky k jakémukoli tématu. Rituál, kdy si může uvařit kávu nebo si nalít skleničku vína, vzít do ruky lesklý časopis a ponořit se o vůně papíru, ovšem informace na obrazovce nenahradí. Kamarádku může potěšit například i předplatné módního či jiného časopisu.

Pandemické restrikce v posledních měsících kultuře úplně nepřály, nicméně se situace pomalu lepší. Je tak perfektní čas někam „vytáhnout“ i vaši kamarádku. Překvapte ji lístky do kina, na koncert nebo na hudební festival.

Jídlo a pití

Jídlo nebo pití patří ve světě dárků ke stálicím. Nic nezkazíte čokoládou, ovšem pozor, nešetřete a pořiďte nejlépe vysokoprocentní obsahující nejméně 70 % kakaa.

Pokud vaše kamarádka patří k těm, kteří důsledně dbají o štíhlou linii, stačí nahradit tradiční mlsání zdravějšími alternativami, jako jsou olivy, sušená rajčata, sýry či různé druhy oříšků. Poskládat můžete klidně i vlastní dárkový koš.

S milovnicí kávy, čaje či vína to bude opět velmi jednoduché. Degustační sady kávy či čaje nebo kvalitní alkohol nemohou zklamat.

Zážitek

Žije vaše kamarádka tak trochu minimalisticky a je spíše duchovně zaměřená? Na hromadění věcí si možná nepotrpí, tak jí zkuste udělat radost jinak.

Zážitky patří k tomu nejcennějšímu, co si ze života odnášíme. Pošlete tak svou kamarádku na wellness, na masáž či na luxusní večeři. Možná víte, že se touží podívat do Paříže, do New Yorku nebo jí chybí moře. Co kdybyste jí to ve formě výletu nebo dovolené splnili?

Odvážné dámy můžete odeslat na vyhlídkový let balónem, milovnice adrenalinu si mohou vyzkoušet mimo jiné i tandemový seskok.

Šperky

Šperky vykouzlí úsměv na tváři téměř každé ženě. Opět je potřeba trochu přihlédnout k věku i k osobnímu vkusu.

Pokud se kamarádka obléká běžně spíše nenápadně, chodí sportovat a je často v pohybu, spíše uvítá decentní náušnice, které ji při žádných aktivitách nemohou překážet. Naopak romantičky ocení třeba nadčasové perlové šperky. Náročná dáma potřebuje rozhodně diamanty a další drahé kameny.

Pravidlo věku pochopitelně neplatí úplně striktně, důležitější je to, co se kamarádce líbí. Ale pokud si nevíte úplně rady, dá se obecně říci, že mladší ženy preferují častěji bílý kov, tedy stříbro či bílé zlato.

Květiny

Máme zažitou představu, že to muž by měl nosit své vyvolené květiny. Možná si však její drahá polovička na pugéty úplně nepotrpí. Nebo ještě nenašla toho pravého.

Smutná vaše vaše milovaná kamarádka zůstat určitě nemusí. Od toho, aby jí potěšili květinou, má i kamarády. Nejlépe jí vykouzlete úsměv tou oblíbenou, ale pokud netušíte, která to je, rozhodně nic nezkazíte tradičními růžemi.

Do pugétu pro kamarádku se hodí také lilie, slunečnice či tulipány. Nejdůležitější rozhodně je, že jsou darované od srdce.

Kosmetika a parfémy

Vděčným dárkem bývá i kosmetika. V první řadě to mohou být parfémy. Pokud si nevíte rady s nákupem a vaše kamarádka nemá žádnou konkrétní oblíbenou značku, můžete se zkusit řídit obecným pojetím.

Jemné květinové vůně osloví bytostné romantičky, těžší kořeněné vůně vášnivé a sebevědomé ženy, sladší vůně jsou vhodné pro spontánní a hravé typy, velmi často se líbí mladším slečnám. Naproti tomu svěží vůně uvítají sportovkyně.

Poohlédnout se můžete v oddělení pečující i dekorativní kosmetiky. Rtěnka, oční stíny, make-up, sprej na vlasy či tělový krém budou to pravé.

Vůně do interiéru

Řada žen má potřebu zkrášlovat nejen sebe, ale i své okolí. Ostatně doba vyžaduje být výkonným zaměstnancem, trpělivou matkou, láskyplnou partnerkou i empatickou kamarádkou. Úkolů je zkrátka mnoho a je tak nutné si občas odpočinout.

A kde jinde si můžeme vytvořit doslova oázu klidu než u sebe doma? Aby se vaše kamarádka mohla u sebe doma cítit ještě příjemněji, určitě ocení interiérové vůně.

Výběr je skutečně široký, v obchodech najdete aroma lampy, difuzéry či vonné svíčky a tyčinky. Výhodou lamp a difuzérů je to, že mnohdy jsou samy o sobě stylovým doplňkem interiéru a také to, že si obdarovaný může později vybrat vůni čistě podle sebe. Pokud je kamarádka praktická a zastává názor, že věci mají hlavně sloužit svému účelu, pořiďte jí svíčku či vonnou tyčinku, ty může spotřebovat a vyhodit, nebudou jí zabírat následně doma místo.

A jaký dárek pro třídní učitelku na rozloučenou zvolit jsme detailně popsali v našem článku.

Článek aktualizován 2. 10. 2022