1. Domů
  2. Recenze produktů
  3. Recenze houbiček Nanie

Recenze houbiček Nanie

Úklid obecně není příliš oblíbenou činností. Mnoho výrobců prostředků na úklid se jej proto snažím maximálně zjednodušit nebo urychlit, a tím vám pomoci s péčí o domácnost. S podobným záměrem přišel také e-shop Nanie.cz, který nabízí revoluční houbičky a hadříky. Ty si poradí i s usazenou špínou, a to pouze s použitím obyčejné vody.

Co jsou houbičky Nanie?

Houbičky Nanie jsou unikátní tím, že k čištění s nimi není potřeba žádných čistících prostředků. Slibují dokonalý úklid už po namočení pouze do vody, bez jakékoli chemie. Jedná se o takzvané nanohoubičky, které se vyznačují tím, že jsou složeny ze stlačeného melaminu. Díky jejich extrémně jemné struktuře z nanočástic dokáží vyčistit nečistoty usazené i v hlubších záhybech mnoha různých povrchů.

Nabídka produktů

Na e-shopu Nanie.cz si můžete vybrat z celkem tří typů těchto pomocníků na čištění. Hlavním produktem jsou ikonicky růžové nanohoubičky, které se dělí na dva druhy – Nanie pure a Nanie scrub. První varianta vypadá z obou stran téměř stejně, varianta “scrub” má naproti tomu z jedné strany modrou zdrsněnou vrstvu vhodnou i na drsnější povrchy.

Houbičky Nanie můžete zakoupit samostatně, nebo také v praktické sadě. Ve druhém případě na vás v balení čeká ještě bambusový hadřík z mikrovlákna. S ním můžete dosucha utřít vše, co jste umyli nanohoubičkou, jeho předností je navíc i schopnost leštění.

K čemu houbičky Nanie slouží?

Nano houbičky Nanie využijete při úklidu téměř čehokoli a kdykoli. Hodí se pro úklid kuchyně, kde si poradí se všemi povrchy (plotny, varné desky, dřezy), dále také s čištěním trouby, lednice nebo připálenin na hrncích a zvládnou vyčistit také mastnotu, skvrny od kávy či vodní kámen. Můžete s nimi dále umýt téměř celou koupelnu, hravě zvládnou i znečištění od rezavé vody nebo nečistoty ve spárách.

V domácnosti s nimi můžete setřít ušpiněný kožený nábytek, radiátory, okna, akvárium i boty, v kanceláři potom veškeré pracovní potřeby včetně například fixu na tabuli. Kromě interiéru můžete nano houbičky vytáhnout i ven. Na zahradě vám pomohou k čistšímu zahradnímu nábytku, krbovým kamnům, bazénu nebo dětskému hřišti, a dokonce odstraní i povrchové škrábance, zaschlé mušky nebo ptačí trus na autě.

Co s houbičkami nečistit?

Ačkoli působí nano houbičky Nanie jako velmi univerzální, jistých povrchů nebo předmětů byste se s nimi měli přece jen vyvarovat. V první řadě si dejte pozor na hrubé, nerovné či ostré povrchy, na kterých se houbička velmi jednoduše poškodí, nebo dokonce úplně zničí. Dále není s houbičkami vhodné čistit leštěné povrchy (čočky fotoaparátů), umělou barevnou kůži, lidskou pokožku nebo zvířecí srst. Pokud budete umývat elektroniku, po procesu je nutné ji utřít dosucha například bambusovým hadříkem.

Jak se nano houbičky používají?

Použití nano houbiček Nanie je velice snadné. Stačí vám houbičku namočit několika kapkami vody a jste připraveni na úklid. Žádné čistící prostředky k tomu nepotřebujete. Houbičky jsou tvořeny z nanočástic, které se dostanou i do těch nejmenších záhybů a špínu odtud samy dostanou. Po použití stačí houbičky opět namočit, voda z nich vymyje všechny nečistoty. Benefitem je, že houbičky po použití nijak nezapáchají. Připravte se ale na to, že se houbičky mohou drolit, pokud na ně více zatlačíte, mají tedy kratší životnost.

Naše hodnocení a závěr

Jestliže pro vás úklid představuje zdlouhavý proces, mohou být nanohoubičky Nanie ideálním řešením. K tomu, aby dokonale vyčistily i zašlé nečistoty, jim stačí pouze pár kapek vody. Můžete s nimi umývat v kuchyni, koupelně, kanceláři nebo na zahradě, a poradí si dokonce i s povrchovými škrábanci na autě. Houbičky ale mají kratší životnost, poměrně výrazně se při používání drolí. Fungují totiž podobně jako guma na papír a nečistoty odstraňují lehkým obrušováním.

Klady a zápory

+ Odstraní i usazené nečistoty

+ Ekologický úklid

+ K čištění stačí pouze voda

+ Není potřeba žádných chemických prostředků

+ Antibakteriální účinky

+ Pohodlně se drží v ruce díky anatomickému tvarování

+ Nezapáchají

+ Vhodné do domácnosti, kanceláře, k čištění auta i na zahradu

+ K dispozici více variant

– Nevhodné na hrubší povrchy

– Opravdu výrazně se drolí

– Náchylné na poškození

– Kratší životnost

Článek aktualizován 9. 1. 2023