1. Domů
  2. Ostatní
  3. Jaké punčochy k černým šatům? Tohle jsou vhodné barvy

Jaké punčochy k černým šatům? Tohle jsou vhodné barvy

Černé šaty – nestárnoucí klasika, kterou můžete vynosit do společnosti nebo s nimi zazářit na pracovním pohovoru. Vzít si je ale můžete třeba i na neformální večeři nebo na drink s kamarádkami. Černá barva navíc lichotí každé postavě a s doplňky v tomto případě nemůžete téměř sáhnout vedle. Jenže jak je vlastně sladit s punčochami?

Moc černé škodí!

I ty největší milovnice černého oblečení se jistě shodnou na tom, že všeho moc škodí. Pokud si k černým šatům navíc obléknete i černé silonky a doplníte je o černé lodičky a stejně nevýraznou kabelku, možná pak budete vypadat štíhlejší. Ostatní na vás ale s největší pravděpodobností budou házet ustarané pohledy, neboť váš výjev bude vzbuzovat pocit, že jste se vrátili zrovna z pohřbu. Navíc můžete díky enormnímu množství černé vypadat poněkud unaveně a mdle.

Je ale spousta žen, které se zkrátka v černých silonkách cítí nejlépe a s chutí je obléknou i k černým šatům. V takovém případě je vhodné celistvou černou barvu rozbít rafinovaným doplňkem. Co třeba šála, brož nebo výraznější kabelka?

Hnědá klasika je sázka na jistotu

Pokud bychom měli vzít v potaz vytříbený vkus módních odborníků, jistě by vám doporučili vsadit na silonky v tělové barvě. Ty nohy společně s lodičkami v neutrální barvě opticky prodlouží a k černým šatům se hodí nejvíce. Odstín silonových punčoch by měl být ovšem v odstínu, který je co možná nejvíce podobný přirozenému odstínu vaší kůže v matném provedení. Lesklou variantu punčoch raději pro tentokrát ponechte v šatníku, k černým jednoduchým šatům se totiž příliš nehodí.

Rozlišení punčoch podle DEN

·      Ultra tenké punčochy

·      Běžné silonky

·      Zesílené punčochy

·      Poloprůhledné punčochy

·      Neprůhledné punčochy

 DENVlastnostiNejvhodnější období pro nošení
Ultra tenké punčochy15tenké, transparentníhorké letní dny
Běžné silonky15-20průhledné, běžnéběžné nošení
Zesílené punčochy30-40průhledné, trvanlivějšíběžné nošení
Poloprůhledné punčochy40-90téměř neprůhlednéjaro, podzim
Neprůhledné punčochy100neprůhledné, velmi odolnézima
Článek aktualizován 20. 9. 2023