1. Domů
  2. Nezařazené
  3. Jak udělat rozcuchaný drdol

Jak udělat rozcuchaný drdol

Nedbalý drdol má tu nevýhodu, že pokud ho potřebujete vykouzlit cíleně, mnohdy se vám to nepodaří. Máme pro vás několik užitečných tipů, jak si snadno udělat rozcuchaný drdol, který poslouží účes na každou příležitost.

Stručné shrnutí:

Jak udělat drdol – vlasy vyčešte do drdolu vysoko na temeni, vezměte jednotlivé prameny a natupírujte je. Prameny pak omotejte kolem gumičky a zajistěte vlásenkami. Čím nedbaleji bude drdol ve výsledku vypadat, tím lépe.

Kde vybírat nejlepší žehličky na vlasy pro styling a tvorbu rozcuchaného drdolu – vybírejte dle srovnání, nebo seřaďte žehličky na vlasy dle recenzí na Heureka.cz.

Rozcuchaný drdol

Tip: Nejlepší žehličky na vlasy pro tvorbu drdolu podle nezávislého srovnání portálu Arecenze.cz

PořadíNázevCenaHodnoceníRecenze
1.Remington PROluxe S91001 500 Kč96,2 %Přečíst recenzi
2.Loréal SteamPod 3.07 000 Kč92,5 %Přečíst recenzi
3.ETA Fenité 6337900 Kč92,5 %Přečíst recenzi
Tabulka zobrazuje nejlepší žehličky na vlasy dle portálu Arecenze.cz

Další nejlepší žehličky na vlasy

Vsaďte na maximální objem

Vezmete gumičku a nedbale smotáte vlasy do drdolu. Okouzlující účes je rázem na světě. Ocenila byste podobný styl nejen tehdy, když si potřebujete doma sepnout vlasy, aby vám nepadaly do očí?

Lze ho vytvořit i cíleně. Navíc vám takový ležérní drdol nezabere víc než jen několik minut času. A to i tehdy, když neoplýváte výraznou zručností.

Tyto výčesy působí velmi žensky a dovolují vyniknout vaší šíji. Hodí se tak i na rande nebo do města či na party. Vyrazit v něm můžete i do práce.

Základem je pořádný objem. Do vlasů tak nejprve vetřete pudr určený na zvětšení objemu. Použít můžete i stylingový přípravek ve spreji. Možné je i vlasy natupírovat, ale k této úpravě přistupujte jen zcela výjimečně, pro vlasy není úplně šetrná.

Lépe se vám bude pracovat s neumytými vlasy. Pokud plánujete drdol na speciální příležitost, vydržte si nemýt vlasy cca dva dny. Na zvláště jemné vlasy je možné použít i suchý šampon nebo sprej s mořskou vodou.

Jak udělat rozcuchaný drdol

Následně vlasy vyčešte do drdolu vysoko na temeni. Vezměte jednotlivé prameny a natupírujte je. Prameny pak omotejte kolem gumičky a zajistěte vlásenkami. S pravidelností si v tomto směru příliš lámat hlavu nemusíte, čím nedbaleji bude drdol ve výsledku vypadat, tím lépe.

Jednodušší verzí drdolu je vzít všechny vlasy a celý pramen obtočit kolem gumičky tak, abyste ji zakryla. Konec vlasů zasunete pod gumičku. Můžete také při posledním protažení gumičkou vlasy vytáhnout jen částečně. Účes tak bude držet díky gumičce v podstatě sám.

Drdol můžete podle svého vkusu a příležitosti ozdobit i dalšími vlasovými doplňky. Lze mu dodat mimořádně romantický nádech například květinovými ozdobami. Díky tomu „obyčejný“ drdol povýšíte na slavnostní účes vhodný dokonce i na svatbu.

Na závěr z něj můžete také vytáhnout pár pramínků, které necháte volně padat kolem obličeje. Vlasy můžete také jemně načechrat.

Když vám příroda objem nenadělila

Pokud vám příroda hustou kštici nenadělila a veškerý styling selhává, můžete si pomoct malým trikem: Vlasy vypodložte vycpávkou, tzv. donutem. Zvolte si takovou, která bude v barvě vlasů nebo co nejpodobnější, aby pod účesem neprosvítala.

Jak vytvořit rozcuchaný drdol s vycpávkou? Postup je stejný, nejprve si vyčešte vlasy. Požadovaný look vytvoříte tak, že vlasy provléknete vycpávkou a rozprostřete je rovnoměrně pod celém jejím vycpávky. Konce zafixujete vlásenkami.

Vytvořte si elegantní účes na léto

Rozcuchaný drdol je také ideálním účesem na léto. Mnoha z nás se vlasy hodně mastí a při zvýšeném pocení nemusejí už v krátkém čase působit úplně v kondici. Pokud je smotáte do nedbalého účesu, nikdo si toho zaručeně nevšimne.

Rozevlátý letní účes můžete vytvořit i tak, že si do drdolu vyčešete pouze vrchní část vlasů. Skvěle se takový styling hodí například k žensky působícím letním šatům nebo oblíbenému boho stylu.

Drdol je nejen krásný, ale i „zdravý“

Pokud budete vlasy pravidelně silně utahovat do gumičky, příliš jim neprospějete. Mohou se začít lámat.

Zejména majitelky dlouhých vlasů se však bez culíku neobejdou. Vlasy jim padají do očí, pletou se v zipech a v létě se nepříjemně lepí na zpocenou tvář i krk. Uvolněný messy bun je tak ideální možností, jak neposedné vlasy zkrotit a současně dopřát své hřívě čas na regeneraci.

Gumička v tomto případě vlasy neutahuje tak těsně, pro vlasy je proto tento účes šetrnější. Navíc nemusíte vlasy zatěžovat nadměrným množstvím stylingových přípravků nebo dokonce ničit teplem jako v případě kulmování a žehlení, aby účes vypadal tak, jak chcete.

Článek aktualizován 16. 6. 2022