1. Domů
  2. Elektrokola
  3. Kde koupit elektrokolo? Prodejny, nebo online?

Kde koupit elektrokolo? Prodejny, nebo online?

Přemýšlíte nad pořízením elektrokola? Není divu, v posledních letech si tyto dopravní prostředky rychle nacházejí cestu do našich domácností. Moderní doba nabízí dvě možnosti nákupu – klasickou návštěvu kamenné prodejny a nákup v e-shopu. Každá z nich má své velké výhody, ale i nevýhody. Na následujících řádcích se jim podrobněji koukneme na zoubek.

Shrnutí článku:

Nákup offline – v kamenných prodejnách je možné si vše detailně vyzkoušet a osahat, případně vybraný model okamžitě odvézt, problémem je jejich menší dostupnost a užší sortiment značek.

Nákup online – rychlejší a pohodlnější výběr z tisíců modelů najednou, je však nutné počítat s delší dobou dodání a nemožností si zvolené elektrokolo fyzicky vyzkoušet.

Soušasná doba poskytuje dvě možnosti nákupu elektrokola – klasickou návštěvu kamenné prodejny a nákup v e-shopu.

Nákup elektrokola offline

Tradiční postup představuje osobní návštěva prodejny, vyzkoušení zvoleného modelu, platba a odvoz. Hlavní výhodou je skutečnost, že si můžete vybrané elektrokolo osahat, vyzkoušet kvalitu jeho materiálu a ověřit si, že vám opravdu bude sedět. Jestliže máte ve své blízkosti kamennou prodejnu a dostatek času, vydejte se tam.

Mezi nejvýznamnější prodejce elektrokol s prodejnami patří síť prodejců Crussis, případně se můžete vydat do největší prodejny ČR AKUMO v Mělníce nebo do obchodů Bikero, jejichž provozovatelem je známý e-shop. Prakticky v každém větším městě naleznete prodejnu jízdních kol, do jejíhož sortimentu patří i elektrokola.

V následující tabulce uvádíme zástupce prodejen v deseti největších městech České republiky:

MěstoNázev prodejnyAdresaWebové stránky
PrahaGive.czPoděbradská 887/54190 00 Praha 9 – Vysočanyhttps://www.give.cz/
BrnoElektrosport s.r.o. Mojmírovo náměstí 22612 00 Brnohttps://elektrosport.cz/
OstravaElektrokolaOstrava.czProkopa Velikého 30703 00 Ostrava-Vítkovicehttps://www.elektrokolaostrava.cz/
PlzeňMMR E-bike s.r.o.Papírnická 2570/3, 326 00 Plzeň https://www.mmrebike.cz/
OlomoucelektroKOLA RotagralChválkovická 678/46, 779 00Olomouc, Chválkovicewww.naelektriku.cz
LiberecAG KOLA s.r.o.Dr. Milady Horákové 534/78460 07 Liberec 6https://www.elektro-kola-liberec.cz/
Ústí nad Labem KUR sport Ústí nad LabemPřístavní 483/27400 07 Ústí nad Labemhttps://www.kursport.cz/
České BudějoviceCBelektrokola s.r.o.NC Terno – Suchomelská cesta 2251, 370 04 České Budějovice https://www.cbelektrokola.cz/
Hradec KrálovéeBikeHKPražská třída 755/176,500 04 Hradec Králové https://www.ebikehk.cz/
Pardubice Kola KoldaSakařova 1103, 530 03 Pardubice https://www.kolakolda.cz/

Nákup elektrokola online

Pokud nemáte v blízkosti žádnou prodejnu, nebo se vám nechce vydávat na cesty, koukněte na internet. Prakticky každá významnější značka má svůj vlastní e-shop, vybírat můžete i v nabídce prodejců. Zásadní pozitivum nákupu přes e-shop spočívá v rychlosti. Zkrátka si během vyčera vyberete požadovaný model a pokud všechno jde, jak má, nejpozději do týdne jezdíte.

Vzhledem k tomu, že si nemůžete kvalitu vybraného elektrokola fyzicky vyzkoušet, věnujte velkou pozornost uživatelským recenzím. Zaměřte se hlavně na ty, které se zaobírají úrovní použitých materiálů. Jestliže narazíte na výrobek s velmi nízkým hodnocením a opakujícími se chybami, raději se mu vyhněte.

Kde koupit elektrokolo – shrnutí

Obě možnosti nákupu elektrokola mají své podstatné výhody i nevýhody, které shrnujeme v následující tabulce:

Způsob nákupuVýhodyNevýhody
OfflineMožnost si vše vyzkoušet, osahat, zkontrolovat, zázemí prodejny včetně servisu, rychlejší komunikace a okamžitý odběr zbožíNutnost fyzické návštěvy prodejny, omezený výběr, časová náročnost
OnlineŠiroký výběr, velké množství obchodů s odlišnými cenami, časová nenáročnostNemožnost si zvolené kolo fyzicky vyzkoušet, čekací lhůta na dopravu, menší zákaznická podpora

Ať již zvolíte kteroukoliv možnost, vždy k výběru přistupujte zodpovědně. Neupínejte se příliš na svého favorita a vždy se snažte racionálně zhodnotit klady a zápory většího množství modelů. 

Článek aktualizován 8. 2. 2022