1. Domů
  2. Kočárky
  3. Kde koupit kočárek? Online vs prodejna

Kde koupit kočárek? Online vs prodejna

Blíží se den, kdy se váš potomek konečně vyloupne na svět? Potom jistě už intenzivně přemýšlíte nad tím, zda máte všechno připravené. Nedílnou součástí výbavy je i kočárek, který usnadňuje přesun miminka a současně má významný vliv na správné formování jeho páteře. V následujícím článku se pokusíme zodpovědět otázku, zda je lepší vozítko kupovat prostřednictvím e-shopu, nebo v tradiční kamenné prodejně.

Shrnutí článku:

Nákup online – možnost prohledat nabídku velkého množství obchodů v krátkém čase, mnoho dostupných modelů, nižší ceny, nutno smířit se s výběrem „naslepo“ bez možnosti si kočárek osahat.

Nákup offline – časově náročnější, nutnost dopravit se do prodejny, menší výběr, vyšší ceny, možnost důkladně si vše ověřit a vyzkoušet.

Ideální řešení – provést předvýběr online a zvolené modely si vyzkoušet v kamenné prodejně.

Je lepší kočárek kupovat prostřednictvím e-shopu, nebo v tradiční kamenné prodejně vám poradíme v tomto článku.

Nákup online

Nákup kočárku v e-shopu představuje výrazně pohodlnější variantu. Během několika desítek minut můžete projít nabídku velkého množství obchodů, vybírat ze stovek různých modelů a jejich barevných provedení. Cena bývá navíc o něco málo nižší než v klasických obchodech Jenže je zde jeden háček – na žádný z kočárků si nesáhnete, nezkontrolujete kvalitu konstrukce, použitých materiálů ani provedení kol. Často se tak jedná o střelbu naslepo.

Nákup v kamenné prodejně

Zcela opačná je situace v případě, že se rozhodnete pro nákup v kamenném obchodu. Připravte se na několik hodin objíždění jednotlivých prodejen a poněkud omezený sortiment. Nicméně vše si budete moci důkladně osahat, prověřit a zkontrolovat za odborné asistence personálu prodejny. Při placení tak budete mít jistotu, že nekupujete zajíce v pytli, ale kočárek, který nabídne pohodlí vám i vašemu miminku. 

Vyberte online a nakupte offline

Přemýšlíte nad tím, jak vhodně zkombinovat výhody obou možností? Řešení je překvapivě snadné. Nejprve se vydejte na internet a v nabídce e-shopů najděte modely kočárků, které se vám jeví jako vhodné. Zkontrolujte, zda jsou k mání v některém z kamenných obchodů ve vaší blízkosti. Potom vám už nezbývá nic jiného než se dopravit na místo a všechno si důkladně osahat.

MěstoProdejnaAdresaWebové stránky
PrahaDětský RájLevobřežní 8, 190 00 Praha 9 Vysočanyhttps://www.detskyraj.cz/clanky/kamenna-prodejna-praha
BrnoFUNBABY s.r.o.Masarykova 118, 664 42 Brno – Modřicehttps://funbaby.cz/prodejna-brno
OstravaSAM BABY s.r.o.Těšínská 509/79, Slezská Ostrava  710 00https://www.sambaby.com/12281/prodejna-v-ostrave/
Plzeň BabyBooSokolovská 78, 323 00, Plzeňhttps://www.kocarkybabyboo.cz/
LiberecPettoPražská 520, 460 07 Liberechttps://www.petto.cz/
OlomoucKočárky DavídekLitovelská 77/7, 779 00 Olomouchttp://www.kocarkydavidek.cz/
Ústí nad Labem KOČÁRKY – ŠARMMírové náměstí 103/27, Ústí nad Labem 400 01https://www.kocarky-sarm.cz/
České BudějoviceKlokánekNa Sadech 5, 370 01 České Budějovice http://www.klokanek-online.cz/kamenny-obchod
Hradec KrálovéJohn Nell Baby s.r.o.Kalendova 747/9a, 500 04 Hradec Králové 4 https://www.nejlepsikocarky.cz/john-nell-m32/
PardubiceBABY CENTRUMBratr. Veverkových 1200, 530 02 Pardubice https://www.baby-centrum.cz/

Správnou frekvenci dýchání dítěte ve spánku hídají monitory dechu, mohou pomoci zabránit náhlému úmrtí, od kdy používat monitor dechu se dočtete v našem článku.

Článek aktualizován 31. 8. 2022