1. Domů
  2. Tepelná čerpadla
  3. Tepelná čerpadla Viessmann – zkušenosti a informace

Tepelná čerpadla Viessmann – zkušenosti a informace

Jednou z vyhledávaných firem specializujících se na vývoj a produkci tepelných čerpadel, je společnost Viessmann. V její nabídce naleznete modely typu země-voda a vzduch-voda, které se vyznačují dlouhou životností a spolehlivostí. Zkušenosti uživatelů na internetu jsou různorodé, občasná kritika se zaměřuje zejména na problematickou komunikaci a nepřesné odhady. 

Stručné shrnutí:

O firmě Viessmann – německá firma s více než stoletou tradicí, od počátku své existence se soustředí na výrobu bojlerů a dalších zařízení pro ohřev vody, tepelná čerpadla nabízí od 70. let 20. století, kromě nich nabízí také klimatizace a chladicí systémy pro obchodní prodejny, stejně jako zásobníky elektřiny, páry, tepla a chladu určené průmyslovým podnikům.

Tepelná čerpadla Viessmann
– nabídka čítá řešení typu země-voda s plošnými kolektory a vzduch-voda, hlučnost tepelných čerpadel se pohybuje okolo 40 dB, což patří k nejnižším hodnotám na trhu, společnost nabízí také poradenství v oblasti zisku státních dotací a individualizovaná řešení pro firmy.

Zkušenosti zákazníků
– recenzenti jsou se službami firmy povětšinou spokojeni, negativní recenze se týkají především nedostatečné komunikace a zákaznického servisu, někteří uživatelé poukázali na nepřesné výpočty požadovaného výkonu a úspory energie, která byla ve skutečnosti nižší, nevyskytuje se kritika životnosti čerpadel.

Tepelná čerpadla Woltair – Nejlepší alternativa pro tepelná čerpadla, věnují se jak instalaci tak servisu a mají spíše lepší uživatelské recenze.

Jak vybrat tepelné čerpadlo – detailní postup najdete v samostatném článku.

Nejlepší tepelná čerpadla – více informací získejte z našeho článku o nejlepších tepelných čerpadlech a článku o recenzích na tepelná čerpadla.

Tepelná čerpadla Viessmann

O firmě Viessmann

Rodinná společnost Viessmann spatřila světlo světa již roku 1917. Od počátku své existence se soustředí na produkci bojlerů a systémů pro ohřev vody. Postupný rozvoj technologií, na kterém se aktivně podíleli i členové rodiny (firma je držitelem více než 1 500 patentů) vedl od využití oleje přes tuhá paliva až k ekologickým tepelným čerpadlům. Viessmann zaměstnává více než 13 000 pracovníků z celého světa, kteří se věnují realizaci zakázek, ale i výzkumu.

Portfolio Viessmann zahrnuje kromě tepelných čerpadel všech druhů také klimatizace pro domácnosti i firmy. Výraznou expanzi zažívá i segment chladicích zařízení pro supermarkety i menší prodejny. Průmyslové systémy značky potom umožňují spolehlivé a efektivní zásobování elektřinou, párou, teplem i chladem přesně podle potřeb výrobních podniků.   

V oblasti tepelných čerpadel je firma činna již o roku 1976. Prostřednictvím praktické kalkulačky je možné vypočítat výkon potřebný pro vytápění celého prostoru. Společnost také poskytuje poradenství v oblasti kotlíkových dotací.  

Tepelná čerpadla Viessmann

Nabídka tepelných čerpadel Viessmann zahrnuje systémy typu vzduch-voda a země-voda. Záleží tedy na požadavcích zákazníků, kterému řešení dají přednost. Systém země-voda funguje na principu kolektorů umístěných v zemi, které sbírají teplo z půdy a odvádějí jej do výměníku. Čerpadla se vyznačují stabilním výkonem, nulovou hlučností a nízkou energetickou náročností. Alespoň dle tvrzení výrobce.

Tepelná čerpadla typu vzduch-voda jsou k dispozici v provedení monoblok i split. Hodnota hlučnosti se pohybuje okolo 40 dB, což by nemělo na sousedy působit rušivě. V případě poklesu teplot pod bod mrazu je připraven elektrokotel, který spíná podle potřeby. Pořizovací cena tepelných čerpadel se pohybuje od 100 000 do 300 000 Kč v závislosti na zvoleném řešení a výkonu. 

V nabídce společnosti Viessmann naleznete i řešení pro průmyslové podniky. Jejich cenová náročnost závisí na potřebách konkrétního podniku nebo objektu. Tepelná čerpadla pocházejí ze Švýcarska a Viessmann je jejich přímým výrobcem a současně je dodává koncovým zákazníkům. 

Zkušenosti zákazníků 

Recenze společnosti Viessmann na sociálních sítích i recenzních webech jsou poměrně různorodé. Někteří oceňují vysokou kvalitu dodávaných produktů, poradenství i poctivou montáž, jiní zase sdílejí své výhrady k nepřesným propočtům požadovaného výkonu a celkově nedostatečným zákaznickým servisem. 

Reference na kvalitu daných výrobků jsou obvykle dobré. Ojedinělé stížnosti se týkají pouze nepřesně stanovených energetických nároků, které bývají vyšší, než firma uvádí. Problémy s poruchovostí nebo nízkou kvalitou některých dílů se prakticky nevyskytují, což svědčí o tom, že tepelná čerpadla Viessmann jsou považována za spolehlivá. 

Původ firmyDélka podnikáníNabízené produktyHodnocení zákazníků
Německo 105 letTepelná čerpadla pro domácnosti a firmy, klimatizace pro domácnosti a průmyslové podniky, zásobníky páry, elektřiny, tepla a chladuPoměrně pozitivní, jen velmi málo stížností na kvalitu nabízených produktů, nejčastěji bývá problém s nedostatečným zákaznickým servisem, nepřesným výpočtem požadovaného výkonu a odhadem spotřeby
Článek aktualizován 4. 6. 2023