1. Domů
  2. Myčky
  3. Jak vyndat vestavnou myčku: Demontování ve 3 krocích

Jak vyndat vestavnou myčku: Demontování ve 3 krocích

Vestavné spotřebiče nejsou levné, ale mají mnoho výhod. V interiéru budou vždy vypadat skvěle, protože se nádherně ztratí v kuchyňské lince nebo i samotné místnosti. Máte problémy s myčkou na nádobí a potřebujete vědět, jak vyndat vestavnou myčku? Není na tom nic těžkého, ale musíte znát správný postup. Poradíme vám, jak to udělat správně a zároveň jednoduše.

myčka nádobí

Příprava je velmi důležitá

V první řadě se na celý proces musíte důkladně připravit. Vyndejte veškeré nádobí a nechte myčku pořádně vyschnout. Potom si připravte správné nářadí, které potřebujete k odšroubování dvířek a nezapomeňte ani na čisté ručníky. To jen pro případ, že vyteče zbytková voda ze spotřebiče nebo přívodu vody. Jakmile budete připraveni, pusťte se do toho. Zapomenout nesmíte na:

  • vyndání nádobí,
  • vysušení interiéru,
  • příprava nářadí.

Demontování krok za krokem

Ideální je pochopitelně zavolat odborníkům, kteří vám přivezou nový spotřebič nebo jen vyndají a opraví ten stávající. Máte-li problémy s myčkou, instalatér pro vás bude nejlepší možností. Jestli to chcete udělat sami a vyndat myčku, musíte postupovat krok za krokem. V první řadě otevřete dvířka a odmontujte je. Potom vysuňte samotnou myčku a nakonec všechno odpojte. Podívejme se na kroky ještě jednou a přehledně.

DvířkaNejdřív odšroubujte dvířka. Otevřete je a na vnitřní straně najdete šrouby.
MyčkaJemně vysuňte myčku pohybem do stran.
Přívod vody a elektřinyOdpojte všechny přívody a odneste myčku.
myčka nádobí příbory talíře

Do kuchyně potřebujete znovu vestavnou myčku

Místo jednoho produktu vždy musíte dát jiný produkt stejného typu. Jistě vás nepřekvapí, že budete potřebovat spotřebič o stejné velikosti. Obecně existují dvě velikosti myček, a to standardní a malá. Jestli ji chcete zcela odstranit ze své kuchyně, musíte si nechat na dané místo dát klasickou skříňku. Nezapomeňte ale pořádně uzavřít uzávěr vody a odpojit přívod elektřiny.

Článek aktualizován 29. 4. 2024