1. Domů
  2. Pračky
  3. Chybové kódy pračky Candy: Význam 2024

Chybové kódy pračky Candy: Význam 2024

Značka Candy patří mezi oblíbené výrobce praček a dalších spotřebičů. Bohužel i zde se může stát, že se něco pokazí. Na většině modelů se na displeji objeví kódy, které vám mohou trochu napovědět. V některých případech se jedná pouze o drobnost, kterou lze snadno a rychle vyřešit bez pomoci odborníka. Proto vám řekneme o několika kódech, se kterými se při používání spotřebiče můžete setkat. Až budete volat svému instalatérovi, alespoň mu můžete ihned říct, o jakou poruchu se jedná. Díky tomu k vám přijede připravený a oprava bude mnohem rychlejší.

pračka prádlo

Nejčastější chybové kódy

Několik kódu se na pračce může objevit celkem často. Chybové kódy pračky Candy vám vždy řeknou, že je něco špatně a navíc se přesně dozvíte, kde se chyba nachází. Díky tomu ji můžete poměrně rychle a jednoduše vyřešit. Anebo zavolat instalatérovi a přesně mu říct, co se vám na pračce ukázalo. Výrobce vám tímto způsobem dává šanci ihned zjistit, co se děje. Musíte ale vědět, co jednotlivé značky znamenají. Tyto kódy patří mezi nejčastější, které se vám mohou objevit.

KódVýznam
E2porucha napuštění vody do pračky
E3poruchy vypuštění vody z pračky
E4příliš mnoho vody nebo pěny v bubnu
E7poškozená dvířka spotřebiče
pračka programy

Další chyby této oblíbené značky

Bohužel na pračce se může objevit i mnoho dalších poruch. Chybové kódy pračky Candy vám snadno řeknou, co se děje. Může se jednat o poruchu bezpečnostního zámku dveří (ERROR 1), ucpaný filtr (ERROR 3) nebo zkrat tepelného čerpadla (ERROR 5). Na většinu těchto poruch budete potřebovat odborníka. Na spotřebiči se může objevit mnoho takových kódů a každý z nich znamená něco jiného. Z těch nejvážnějších se může objevit:

  • ERROR 18 – vadný modul,
  • ERROR 9 – poškozený motor,
  • ERROR 17 – špatný signál z tachodynama,
  • ERROR 13 – žádná komunikace mezi řídícím modulem a displejem.
Článek aktualizován 8. 4. 2024