1. Domů
  2. Pračky
  3. Symboly na pračce LG

Symboly na pračce LG

Každá pračka má na sobě uvedeny nejrůznější symboly, které označují jednotlivé funkce a prací programy. Ty se od sebe liší napříč jednotlivými značkami, ale i modely.

V případě, že si nevíte rady se svou pračkou LG, podívejte se do jejího manuálu. Nemáte-li ho k dispozici v tištěné podobě, obraťte se na prodejce pračky, případně se podívejte na web výrobce. V elektronické verzi byste návod ke konkrétnímu spotřebiči měli sehnat.

Stručné shrnutí:

Pračky obsahují sadu základních symbolů na zapnutí, vypnutí, spuštění programu, nastavení otáček, předpírku a nastavení teploty.

Soudobé pračky obsahují cca 15 programů včetně dalších nastavení.

Pračky LG nabídnou řadu moderních funkcí jako například parní praní.

Nejlepší pračky LG – vybírejte dle uživatelských recenzí zde, nebo dle srovnávacích testů
 

Jaké jsou nejlepší pračky značky LD podle nezávislého srovnání portálu Arecenze.cz?

PořadíNázevHodnoceníCena
1.LG FA94V5UVW090,6 %14 000Kč
2.LG F49V6VB1W89,6 %14 000Kč
3.LG F4WV909P2E88,5 %17 000Kč
Nejlepší pračky značky LG dle redakce Arecenze.cz

Další nejlepší pračky

Základní ovládací symboly pračky

Některé symboly mají prakticky všechny pračky společné bez ohledu na výrobce. Jde hlavně o tlačítko zapnutí a vypnutí (symbol kolečka s čárkou), dále spuštění nebo přerušení programu (symbol trojúhelníku směřujícího základnou vlevo a vrcholem vpravo). Pod symbolem spirály najdeme volbu otáček při odstřeďování, značka °C nás jednoduše upozorní na volbu teploty. Pokud potřebujeme vybrat značně znečištěné oděvy, musíme využít předpírku. Hledejte pak na své pračce symbol vaničky s čárkou.

Základní programy

Obecně se u jednotlivých praček značky LG, a to i u starších modelů, nejběžněji vyskytují hlavně následující prací programy:

  • Bavlna,
  • Bavlna+
  • Smíšené prádlo
  • Syntetika
  • Pokrývky
  • Jemná péče
  • Skvrny
  • Sportovní oblečení
  • Barevné prádlo
  • Tiché praní
  • Rychlý 30
  • Pro Alergiky
  • Parní dětská péče

Volbou konkrétního pracího programu je nutné respektovat vlastnosti daného materiálu. Postupujte vždy v souladu s instrukcemi, které uvádí štítek u vašeho oděvu.

U některých programů může být v závislosti na konkrétní pračce ještě možné si volit přídavné nastavení. K programu bavlna tak je možné například ještě u praček LG nastavit i funkci Bez zmačkání, která brání mačkání prádla a mnoho dalších dodatečných možností.

Speciální programy u moderních praček:

Soudobé chytré pračky disponují i dalšími typy pracích programů, které dále vylepšují využitelnost vaší pračky. Například to může být:

Baby Care

Tento program využívá intenzivní prací cyklus s dodatečným mácháním. Jeho účelem je v maximální možné míře z oděvů odstranit případné zbytky pracího prášku, které by mohly způsobit podráždění, a to ať už citlivým dospělým nebo malým dětem.

PET

V rámci tohoto programu může vaše pračka zařadit před zvolený prací cyklus předpírku a máchání navíc. Smyslem této funkce je odstranit hlavně zvířecí chlupy. Radost však nebudou mít jen majitelé mazlíčků, pračka si stejně tak dobře poradí i s lidskými vlasy.

Steam

V moderních pračkách najdete i funkci Steam, kterou se označuje parní praní. Jde o velmi účinný program, který je také vhodný pro alergiky.

Článek aktualizován 16. 6. 2022