1. Domů
  2. Bojlery
  3. Poruchy bojleru Dražice: Nejčastější typy poruch

Poruchy bojleru Dražice: Nejčastější typy poruch

Všichni potřebujeme doma spotřebič, který nám spolehlivě ohřeje vodu. Poruchy bojleru Dražice jsou velmi podobné jako u jiných značek. Jestli máte bojler v záruce, bude to pro vás nejjednodušší. V každém případě se vám vyplatí, když budete mít po ruce telefonní číslo na nějaký spolehlivý servis.

Nejčastější poruchy

Nezáleží příliš na tom, jestli máte doma zrovna Dražice nebo jinou značku. Tato značka je velmi kvalitní, když se s poruchami setkáte méně často, ale samotný druh bude vždy stejný. Podívejme se na nejčastější poruchy bojleru Dražice. Těchto 5 poškození bude velmi nepříjemných, ale mohou vás potkat.

Topné tělesoSelhání kvůli opotřebení, korozi nebo elektrickým poruchám.
KorozeVnitřní části bojleru mohou korodovat, hlavně v případě tvrdé vody.
TermostatVětšinou způsobuje problémy s teplotou vody, nedokáže regulovat teplotu.
Tlakový ventilTato součástka reguluje tlak v systému. Jakmile nefunguje, může dojít k vysokému tlaku a úniku vody.
Únik vodyTato porucha může mít různé důvody, např. trhlinu v nádrži, špatné těsnění ad.
Sprchová hlavice

Další běžné poruchy

Kromě těchto nepříjemností se mohou objevit také další potíže. Některé z nich přitom můžete poměrně jednoduše vyřešit sami. U všech poruch nemusíte ihned panikařit. Někdy stačí, když si bojler jen zkontrolujete. Mezi tyto poruchy patří např.:

  • kontrolka nesvítí,
  • příliš studená voda,
  • příliš horká voda,
  • málo teplé vody.

V těchto případech musíte hlavně zkontrolovat, jestli máte bojler připojený do elektrické sítě a jestli vám funguje elektřina. Další dvě poruchy spravíte jednoduše tím, že se podíváte na správné nastavení. Je možné, že tam máte nastavenou příliš nízkou nebo příliš vysokou teplotu. A nakonec se může stát, že bojler nebude stíhat vodu ohřívat. To nemusí být přímo porucha. Jestli milujete dlouhé sprchy, koupele nebo máte najednou doma větší počet lidí, možná to bude chtít větší objem.

Článek aktualizován 19. 3. 2024