1. Domů
  2. Lifestyle
  3. Vyrobené dárky pro přítele

Vyrobené dárky pro přítele

Potěšit muže může být poměrně náročný úkol. Většina z nich ocení spíše dárky praktického ražení, často ale také tvrdí, že nic nechtějí a nepotřebují. Tím fantazii dárce příliš nepomáhají. Jak si tedy poradit?

Pakliže nechcete jen tak zamířit do regálu obchodu a raději byste svou drahou polovičku potěšili veskrze originálním dárkem, můžete se pustit do jeho vlastnoruční výroby. Máte obavu, že nejste dostatečně kreativní? S našimi jednoduchými tipy vyrobíte skutečně osobité dárky bez námahy.

Stručné shrnutí:

Vlastnoručně vyrobené dárky jsou originální a osobité.

Muže potěšíte jedlými dárky, originálním hrníčkem, fotoknihou, vlastnoručně upletenými přírůstky do šatníku nebo dortem.

Nakládané sýry a další dobroty

Naprostou klasikou mezi různými nakládanými pochoutkami je hlavně hermelín. Přidat můžete suroviny dle vlastní fantazie, pánové obvykle ocení více pikantní pokrm, tak se nebojte dodat ani chilli. Hodí se i sušená paprika a kdo je má rád, může uvítat olivy.

Vyznavačům masa můžete do sklenice připravit také vepřové rillettes, česky bychom mohli tuhle dobrotu nazvat prostě vepřová pomazánka. K přípravě se nejlépe hodí bůček, ale použít můžete i jiné tučnější maso.

Další vděčný dárek vhodný do sklenice jsou bezesporu klasičtí utopenci. Připravte si hlavně cibuli a papriku, pánům můžete opět více přikořenit. A nezapomeňte na kvalitní buřty.

Originální hrníček

Stačí si pořídit obyčejný bílý hrneček, který si ozdobíte dle svého vkusu. Můžete ho nechat potisknout u profesionálů nebo se vyzbrojit barvami a dát průchod své kreativitě.

Ke zdobení hrnečku je vhodné použít například speciální barvy na keramiku, případně i laky na nehty. Barvou na keramiku dokážete vyčarovat zdobení zcela jednoduše tak, že si na samolepku předkreslíte motiv, který na hrneček nalepíte. Následně ho „obtečkujete“ barvou. Lak na nehty můžete nanášet technikou water marble, kdy se lak nakape do vody a po ponoření hrnečku na něm zůstane mozaika.

Fotokniha

Společné zážitky a vzpomínky patří k tomu nejcennějšímu, co v životě máme. Většina z nás má fotografie v telefonu, v lepším případě například na disku počítače. Kolikrát jste si je ovšem v jejich digitální podobě prohlédli? Tradiční fotoalba na kráse neztrácejí ani v moderní počítačové éře.

Proto můžete na tuto tradici navázat a nechat vyrobit fotoknihu, kterou si pak bude moci obdarovaný kdykoli připomenout všechny společně strávené chvíle. Odvážnější dámy mohou darovat své drahé polovičce rovnou poněkud lechtivé album plné vlastních svůdných fotografií.

Pokud se cítíte na to si trochu více v tomto směru tvůrčím způsobem vyhrát, můžete i třeba poskládat svému milému originální vzpomínkovou krabici plnou společných snímků.

Pleteniny

Patří váš milovaný k těm, kteří mají rádi módní trendy, takže se nevyhýbá svetrům? Pokud patříte ke zručným v oblasti ručních prací, můžete ho překvapit módním svetrem.

Prakticky klasiku mezi pletenými doplňky reprezentují šály. Se šálou si navíc poradí i „pletací“ začátečník. Váš protějšek tak získá stylový módní doplněk, který jinde v obchodě zaručeně nepořídí. Jen je nutné respektovat vkus obdarovaného. Pokud v jeho šatníku převládá černá barva, šála vyvedená ve všech barvách duhy ho příliš nenadchne.

A nezapomeňte zvolit kvalitní materiál. Kousavou pleteninu nikdo nenosí rád. Pokud si ale vyberete klubíčko z přírodní vlny nebo z luxusních variant jako alpaka či merino, každou zimu se do ní váš drahý muž ochotně zachumlá.

Dort

Máte doma milovníka sladkého? Upečte mu jednoduše dort. Velmi jednoduchý i pro méně zkušené pekaře je například cheesecake. Jen vás nesmí odradit časová náročnost, dort potřebuje několik hodin k tomu, aby adekvátně zatuhl.

K oblíbeným druhům dortů patří v současné době také Pavlova. Skládá se z pečeného krému ze šlehaných bílků a je zdobený šlehačkou a ovocem.

Mnozí pánové si však na sladké příliš nepotrpí. Těm můžete udělat radost i slaným dortem. Základ dortu obvykle tvoří toastový chleba, který se potírá pomazánkou a obkládá sýrem, šunkou, případně salámem a dalšími ingrediencemi.

A jaký dárek pro třídní učitelku na rozloučenou zvolit jsme detailně popsali v našem článku.

Článek aktualizován 30. 4. 2023