1. Domů
  2. Zahrada
  3. Výrobce Oleo mac

Výrobce Oleo mac

Značka Oleo-Mac je výrobcem zahradní techniky. Ve svém sortimentu má vše potřebné pro každého, kdo se potřebuje postarat o údržbu své zahrady. Sortiment je dostupný také zákazníkům v České republice.

Co všechno tato značka nabízí, jaké jsou zkušenosti klientů s jednotlivými druhy výrobků a odkud vlastně výrobce pochází?

Stručné shrnutí:

Oleo-Mac je původem italská společnost.

Dnes je součástí skupiny Emak.

V nabídce má značka sekačky, řetězové pily, křovinořezy, plotové nůžky, tlakové myčky či benzinová čerpadla.

O značce Oleo-Mac

Značka Oleo-Mac patří aktuálně do portfolia úspěšné italské společnosti Emak. Kromě ní jsou její součástí také značky Efco, Bertolini a Nibbi.

Emak vznikla v roce 1992 sloučením společností Oleo-Mac a Efco, dvou společností specializujících se na výrobu zahradnických a lesnických strojů. Té se v následujících letech již dařilo natolik, že o tři roky později vzniká nová továrna na výrobu motorových pil a křovinořezů.

Dnes se tak jedná o dynamickou společnost, která dávno překročila rámec domácího trhu v Itálii. V současnosti má jen ve své domovské zemi čtyři výrobní závody a dalších sedm vybudovala napříč Evropou, ale i v Číně nebo v Brazílii. Obchodní pobočky se jí úspěšně podařilo vytvořit v celé Evropě. Celkem se může spolehnout na rozsáhlou síť už více než 5000 prodejců.

Stejně tak funguje v souladu s principy udržitelnosti a má certifikaci v oblasti podnikové udržitelnosti a kvality.

Historie značky Oleo-Mac

Úspěšný příběh Oleo-Mac se začíná psát v roce 1972 v severní Itálii v provincii Reggio Emilia. Zakladatelem se stal muž jménem Ariello Bartoli. Šlo o úspěšného podnikatele. Není se tak příliš moc co divit, že společnost se velmi záhy stala úspěšným výrobcem motorových pil.

V roce 1989 vstupuje na scénu další klíčový muž v dějinách této firmy jménem Giacomo Ferrettim. Ten byl právě majitelem značky Efco. Tato společnost se zaměřovala na produkci křovinořezů.

Spojení obou značek se proto nabízelo. Oba podnikatelé proto vstupují do holdingové společnosti Yama group S.p.A. Současně si dodnes udrželi svou roli ve společnosti. Bartoli je prezidentem společnosti YUMA spa a Ferretti je prezidentem společnosti EMAK.

Sortiment značky Oleo-Mac

Celá skupina Emak má v současné době k dispozici rozsáhlý sortiment zahradní techniky. Celkově má ve svém portfoliu více než 250 různých modelů křovinořezů, sekaček, zahradních traktorů, vyžínačů, rotačních kypřičů, rotačních kultivátorů, cepových sekaček, žacích lišt, transportérů a podobných výrobků.

V maximální možné míře kladou jednotlivé produkty důraz na detail a příznivou cenu. Současně je dalším cílem společnosti vývoj plný neustálých produktových inovací.

Produktový sortiment se proto zaměřuje nejenom na běžné domácí uživatele a údržbu zahrady, řezání palivového dřeva a další běžné kutilské úkony, ale i na profesionály. S nástroji produkovanými skupinou Emak je tak možné zajistit i snadnou údržbu rozsáhlých ploch ve městech, úklid nebo lesnické práce.

Vyspělé modely pil Efco 149, Efco 154, Efco MT 640 a MT 770, které jsou určeny pro náročnější použití, značka Emak vyrábí konkrétně od roku 2017.

Jaké jsou produkty Oleo-Mac

Zákazníci oceňují kvalitu, spolehlivost, odolnou konstrukci a jedinečný styl těchto zařízení vyvedených v charakteristické oranžové.

Pily jsou také u českých zákazníků ceny pro vysoký výkon motoru a spolehlivost. Zajímavá je i konstrukční vyspělost a příslovečnou třešničkou na dortu je pochopitelně i designové zpracování těchto produktů.

V tuzemsku tak patří tyto výrobky k ceněným a tradičně i k nejprodávanějším. Je však potřeba velmi pečlivě volit obchodníka, cenotvorba může být značně různorodá a mnohdy tak výrobky Oleo-Mac provázejí vysoké ceny.

Článek aktualizován 8. 2. 2022