1. Domů
  2. Internetové služby
  3. Unicredit – problém s přihlášením

Unicredit – problém s přihlášením

UniCredit Bank je oblíbeným tuzemským poskytovatelem bankovních služeb. Jedná se o evropskou banku, která má své sídlo v italském Miláně. Čeští a slovenští klienti mohou její služby využívat od roku 2013.

Aktuálně se jedná dokonce o čtvrtou největší tuzemskou banku. V dobách minulých však uživatelé zaznamenali také jisté nepříjemné problémy. O co šlo a co dělat, pokud se podobné potíže týkají i vás?

Stručné shrnutí:

Pokud máte problémy s přihlášením, zkontrolujte si uživatelské jméno, heslo a svůj bezpečnostní klíč.

Jestliže se stále nemůžete přihlásit, obraťte se na technickou podporu.

UniCredit Bank měla v minulosti problémy

Velký výpadek banka zaznamenala v roce 2017, kdy se klienti ke svému internetovému bankovnictví nemohli přihlásit dlouhých devět dnů. Některým z nich se navíc na účtech zobrazovala chybná hodnota zůstatku ve výši 0 Kč. Chyba byla vyvolána aktualizací bankovního softwaru.

Někteří klienti přitom poukazovali na to, že se ani zdaleka nejednalo o první podobnou situaci, kdy zůstali bez přístupu ke svým penězům. Podle mnohých je problematická funkčnost vyvolána hlavně modernizací celého rozhraní, ke které banka přikročila v roce 2016.

Podobnou situaci nelze ani v budoucnu vyloučit. Jak poznáte, jestli je chyba na vaší straně nebo na straně banky a co případně můžete udělat?

Jak řešit technické potíže

Nejprve je vhodné si zkontrolovat, zda si skutečně pamatujete uživatelské jméno a heslo. Mimo to si ověřte, zda je zařízení (počítač nebo mobilní telefon) připojeno k internetu. Dále se ujistěte, že jste držiteli bezpečnostního smart klíče, který vám umožní se přihlásit do online bankingu i bez připojení k internetu.

Pokud jste si jisti správností zadaných informací a domníváte se, že technické problémy nejsou na vaší straně, přesto přetrvává situace, kdy není možné se do internetového bankovnictví přihlásit, obraťte se na technickou podporu, případně navštivte nejbližší pobočku vaší banky. Tam s vámi ochotně tyto problémy vyřeší.

Potíže přitom nemusejí nastat pouze u UniCredit Bank, s podobnými neduhy se mohou potýkat klienti jakékoli tuzemské banky. Řešit je proto vždy tyto nesrovnalosti vhodné právě přímo se zástupci konkrétní instituce.

Článek aktualizován 8. 2. 2022