1. Domů
  2. Krása a zdraví
  3. Účesy, které omladí

Účesy, které omladí

Na ženy všech věkových kategorií jsou čím dál více kladeny nároky na vzhled. Neustále se dočítáme o mladistvém vzhledu hereček, různých plastických operacích, šatníku, který nám dokáže ubrat léta. Ale i od přírody máme my ženy tak nějak zakořeněné v sobě, že se chceme líbit a chceme zůstat dlouho mladé a krásné. Vysněného vzhledu se snažíme dosáhnout všemi možnými způsoby. Jíme zdravě, kupujeme drahé krémy, posilujeme, běháme. Navštěvujeme kosmetické salóny, kde nám pomohou přiblížit se porcelánové pleti, nebo kadeřnictví, kde nám vytvoří účesy, které omladí. Ale které že to vlastně jsou? Pojďme se podívat na několik typů účesů, které zaručeně uberou nějaká ta léta a šikovně zamaskují náš skutečný věk.

Stručné shrnutí:

Druhy účesů, které omladí:
• rovně zastřižené vlasy v délce na ramena
• rozcuchané mikádo,
• podkova,
• asymetrické účesy,
• dlouhé vlasy rovné i vlnité.

Kde vybírat nejlepší žehličky na vlasy pro styling účesů, které omladí vybírejte dle srovnání, nebo seřaďte žehličky na vlasy dle recenzí na Heureka.cz.

Tip: Nejlepší žehličky na vlasy pro účesy, které omladí podle nezávislého srovnání portálu Arecenze.cz

PořadíNázevCenaHodnoceníRecenze
1.Remington PROluxe S91001 500 Kč96,2 %Přečíst recenzi
2.Loréal SteamPod 3.07 000 Kč92,5 %Přečíst recenzi
3.ETA Fenité 6337900 Kč92,5 %Přečíst recenzi
Tabulka zobrazuje nejlepší žehličky na vlasy dle portálu Arecenze.cz

Další nejlepší žehličky na vlasy

Rovně zastřižené vlasy v délce na ramena

Rovně zastřižené delší mikádo zaručí rozverný look každé ženě. Výhodou je, že tato délka sluší každému typu obličeje. Nemusíte se tak obávat, že by vám účes nelichotil. Účes má velkou výhodu i co se týká úpravy vlasů. V mžiku vlasy umyjete a vysušíte. Kulmou rychle vytvoříte oslnivé lokny. A pokud jste zvyklá vlasy žehlit, budete mít díky této délce hotovo během chviličky. Věk si ale opticky uberete i v případě, že vlasy necháte přirozené. Vlasy rovné nebo přirozeně vlnité, obě varianty jsou skvělé. Jestliže chcete ubrat ještě další roky, zvolte rovně střiženou ofinu. S tou buďte opatrnější, ne každému lichotí. Jestliže jste zrovna typ, kterému ofina sedne, pak máte vyhráno. Díky ní si uberete hned několik let. Ofinu i rovné zastřižení ale raději přenechejte rukám kadeřnice. Je důležitý každý detail a chyby se neodpouští.

Rozcuchané mikádo

Vlasy nedbale rozcuchané v délce lehce pod úrovní brady jsou přesně tím účesem pro vás. Alespoň pokud hledáte vhodného kandidáta mezi účesy, které omladí. Takový účes působí vzdušně, takže přidá na objemu. Výhodou je, že v této délce lehké natupírování nebo natužení udrží i jemné vlasy. Vlasy umyjte jako obvykle, naneste tužidlo a vysušte je. Můžete použít fen s difusérem nebo sušit pouze pomocí prstů. Vlasy již neupravujte kartáčem, použijte maximálně tupírovací hřeben pro vykouzlení objemu. Během dne si s vlasy můžete pohrávat a různě je cuchat. Vhodnou variantou k omlazení je i sestříhané mikádo. Konce můžete navoskovat směrem od hlavy a celý účes tak bude působit hravě.

Podkova

Další ze sekce „mikádo“ účesů je tzv. podkova. Je to účes, který vepředu sahá do délky mikáda a směrem dozadu se vlasy plynule zkracují tak, že vytvoří tvar připomínající podkovu. Délky vlasů horní části hlavy bývají zkrácené oproti vlasům spodním. Jestliže nechcete vlasy zkracovat příliš, nevadí. Podkovy se nosí v různých délkách, vlasy kolem obličeje mohou být až k ramenům.

Podkova dodá nositelce šmrnc a nepůsobí upjatě. Může být vyfoukaná do rovného objemnějšího bobu nebo ji lze nosit lehce navlněnou či pocuchanou. Tento účes vám nejen ubere roky, ale také ho oceníte v horkých letních dnech, kdy vás vlasy nebudou na krku hřát.

Asymetrické účesy, které omladí

Oblíbené omlazující účesy jsou také ty, které mají asymetrický střih. Může se jednat o výraznou asymetrii nebo i méně nápadnou. Můžete tak mít například pravou stranu vystříhanou do chlapeckého účesu, přičemž postupně v zadní linii účes přechází do delších vlasů a levou stranu budou zdobit vlasy v úrovni brady nebo ramene. Fantazii se meze nekladou a mladistvý vzhled je zaručen.

Dlouhé vlasy rovné i vlnité

Že dlouhé vlasy patří pouze mladým dívkám, to už dnes dávno neplatí. I zralé ženy už zjistily, že dlouhé vlasy jsou velmi ženské a sluší ženám každého věku. Navíc jsou výborně variabilní. Můžete je nosit učesané do elegantního drdolu, zaplést ledabylý cop nebo je nosit zkrátka rozpuštěné. Volit je můžete jak rovné, tak s přirozenými vlnami. Vyvarujte se akorát pravidelným sofistikovaným loknám.  S délkou by se to ale rozhodně nemělo přehánět – zvolte délku pod lopatky, více raději ne. Vlasy po zadek nechejme jen velmi mladým slečnám. Záleží potom na vás, zda dlouhé prameny okořeníte ofinou, patkou nebo necháte jen na pěšinku učesané. Rozhodně dlouhé vlasy patří mezi účesy, které omladí.

Článek aktualizován 7. 2. 2024