1. Domů
  2. Auto
  3. Tepování aut

Tepování aut

Kvalitní vyčištění sedaček a interiéru zvládnete pomocí techniky tepování. Jde o hloubkové čištění, kdy se odstraní nejenom povrchové nečistoty, ale také prach obsažený ve vnitřních vrstvách. Na co si dát pozor při tepování auta, jaké přístroje zvolit a kdy raději zvolit profesionální vyčištění interiéru vozidla?

Tepování aut

Vysavač s tepovacím nástavcem

Pokud si chcete pravidelně důkladně čistit sedačky a interiér automobilu, pořiďte si kvalitní vysavač s tepovacím nástavcem. Ten navíc můžete využít i pro čištění sedací soupravy v interiéru. Kvalitní specializované tepovače představují větší výdaj s jednostranným použitím. Lepší variantou pro běžné použití tak mohou být multifunkční vysavače, které nabízí právě nástavce pro tepování. Zde vybírejte kvalitní značku a model s dostatečným výkonem, aby bylo čištění skutečně efektivní.

Jiná situace nastává v případě, kdy se bude jednat o profesionální tepování auta. V takovém případě je pořádný tepovač víceméně nutností. Investice do jeho pořízení se totiž vrátí častým používáním s výbornými výsledky. Typicky jde o přístroj, který bude zajímat nejrůznější autoservisy, autobazary či jiné prodejce automobilů a firmy, které se přímo specializují na důkladný úklid vozu.

Kvalitní přípravek pro čištění interiéru

Pro kvalitní výsledek při čištění budete potřebovat některé speciální přípravky. Pokud jsou sedačky z kůže, budou potřebovat vhodnou výživu, aby nedocházelo k jejich popraskání a poškození. V případě textilních sedaček sáhněte po čisticí pěně, která pomůže s hloubkovým vyčištěním případných skvrn a nedostatků. Některé skvrny si budou žádat zvláštní pozornost, ale při pravidelném čištění máte větší šanci, že na sedačkách nezůstane nic, co by nebylo možné uspokojivě vyčistit.

Čištění automobilu od podlahy

A jak si poradit s tepováním auta? V první řadě je potřeba začít s úklidem pěkně od podlahy. Tepování interiéru je již takovou třešničkou na dortu pro dokonalý výsledek, kdy se vozidlo doslova rozzáří. A čím tedy začít, aby byl celý proces čištění vozidla efektivní?

V první řadě z vozidla ukliďte všechny odpadky z podlahy a přihrádek. Následuje vyklepání koberečků a důkladné vyluxování podlahy, sedaček i prachu z palubní desky a dalších částí. Jakmile máte odstraněny hrubé nečistoty a vysátý prach, můžete přistoupit k důkladnějšímu čištění. Pomocí speciálního přípravku ošetřete plastové části přístrojové desky. Následuje také samotné tepování auta, kdy je dobré nezapomenout na všechny textilní části včetně kufru nebo střechy, která si jistě také zaslouží oživit a vyčistit. Na závěr přidejte novou interiérovou vůni a můžete se těšit ze skvělého pocitu krásně vyčištěného vozu. Celý postup opakujte minimálně jednou za rok či za půl roku například k příležitosti přezouvání pneumatik.

Důkladné tepování aut před prodejem

Skutečně důkladnou pozornost si interiér vozidla zaslouží hlavně ve chvíli před plánovaným prodejem. Kvalitním vyčištěním interiéru můžete podpořit prodej automobilu za lepší cenu. Ovšem pokud nemáte to správné vybavení a chybí vám i dostatečné zkušenosti, využijte raději služeb profesionálů. Ti se postarají o perfektní vyčištění všech vnitřních částí. Běžné je také použití pečujících přípravků pro oživení interiéru, s jejichž pomocí získá vozidlo nádech čistoty, svěžesti a stane se lépe prodejné.

Důkladné tepování auta od profesionální společnosti je vhodné i v případě, kdy neplánujete prodej. Jednou za čas je totiž maximálně žádoucí odstranit hloubkově usazené nečistoty. Pravidelnou péčí podpoříte delší životnost jednotlivých částí. Navíc je doslova radost projíždět se v krásně uklizeném automobilu.

Článek aktualizován 31. 8. 2022