1. Domů
  2. Domácnost
  3. Šedobílá koupelna

Šedobílá koupelna

Pokud milujete eleganci, může pro vás být šedobílá koupelna ideálním řešením. Šedá barva je velice univerzální a vůbec není nudná, jak se o ní občas tvrdí. Její neutrální a diskrétní odstíny vás nikdy neomrzí.

Šedobílá koupelna

Nápady a tipy na koupelnu v šedé a bílé barvě

Co se týče odstínů, nabízí se jich celá škála a můžete vytvářet velice zajímavé efekty kombinací některých z nich, od antracitové přes popelavou až po holubí šeď, která je v současnosti módním hitem. S bílou barvou je to ideální kombinace, která prosvětlí prostor a vyvolá pocit čistoty a bezpečí.

Pokud chcete mít vizuálně stejnou šedou barvu na zdi i na podlaze, měli byste si vyzkoušet, jak dlaždice vypadají na zdi a na podlaze. Díky hře světel se může stát, že budou působit jako dva různé odstíny, přestože jsou stejné. Někdy je nutné k docílení efektu stejné barvy na stěnách a podlaze zvolit mírně odlišné odstíny šedé.

Důraz na praktičnost

Máte rádi eleganci, ale nechcete se vzdát praktičnosti? Tmavě šedá podlaha koupelny je skvělým řešením. Je velmi elegantní a skryje drobné nečistoty. Použijte dlaždice o velké velikosti, například 60 × 60. Zvětšují místnost vizuálně. Ve velkých koupelnách dobře fungují velmi tmavé odstíny, jako je břidlice nebo antracit. U menších koupelen dobře vynikne jen o několik odstínů tmavší podlaha, než jsou zdi.

Šedobílá koupelna: 3 nápady pro inspiraci

  • Koupelna se sprchou

Obdélníkový tvar je nejklasičtějším tvarem v koupelně. Pokud jsou dveře umístěny na dlouhé zdi, použijte krátké strany k uspořádání sprchy a umyvadla. Neváhejte vytvořit prostornou sprchu, která bude pohodlná. Sprchovou vaničku umístěte tak, aby byla v jedné rovině s podlahou. Posuvné skleněné dveře zvýrazní čisté linie, udrží ve sprše teplo a zvýší pocit pohody.

Vyberte si bílou komodu se zabudovaným bílým umyvadlem. Zesvětlí prostředí. Model s čistými liniemi vytvoří moderní a rafinovaný efekt. Pokud hledáte nějakou vhodnou dekoraci zkuste růžovou orchidej, která krásně doladí nádech elegance v prostoru.

  • Koupelna s vanou uprostřed místnosti

Nechcete se vzdát vany? Pokud to velikost vaší moderní šedé koupelny umožňuje, vyberte si model, který lze umístit do středu místnosti. Vana se stane ústředním bodem prostředí. Nechte si postavit falešný strop ze sádrokartonu, který vám umožní instalaci mnoha malých LED světel, které navodí atmosféru hvězdné oblohy a vaše koupele budou plné romantiky.

Pokud nemůžete vanu umístit doprostřed místnosti, dejte ji ke zdi a vybavte ji zajímavou vodovodní baterií ve střízlivém, ale propracovaném stylu. Přemýšlejte o bílém stojanu na ručníky, který vám zajistí ještě větší pohodlí po pěkné koupeli před spaním. U obou koupelnových skladeb vynikne bílý koupelnový nábytek a šedý obklad. Vznikne tak přirozené a uvolněné prostředí.

  • Koupelna s vanou i sprchou

Celý prostor lze ozvláštnit volbou podlahy, která nemusí být s dlažbou, ale lze zvolit jednolitou šedou plochu s moderních pryskyřic. Plocha nebude narušená spárami mezi dlažbou a vytvoří velice uklidňující atmosféru plnou čistoty.

Věnujte celou delší zeď relaxační zóně. Pro sprchu použijte velmi nízkou vaničku a zónu sprchy oddělte jednoduchou skleněnou stěnou, která zabrání stříkání vody. Umístěte bílou obdélníkovou vanu s čistými, tenkými okraji vedle sprchy. Slaďte vodovodní baterie sprchy, vany a umyvadla, které bude na protější straně zabudované v bílé desce nebo v koupelnové skříňce. Pokud je prostor pro nábytek, vše je třeba sladit v bílé barvě, která se bude doplňovat s obkladem v odstínu holubí šedi. Nejlépe vypadá jednoduchý hladký nábytek.

  • Elegance a nadčasovost

Šedobílá koupelna je elegantní a skutečně nadčasová. Sotva vás někdy omrzí. Poskytne vám oddech a uvolnění po namáhavém dnu.

Článek aktualizován 31. 8. 2022