1. Domů
  2. Sušičky prádla
  3. Rozměry a hmotnost sušičky prádla

Rozměry a hmotnost sušičky prádla

Přemýšlíte nad pořízením sušičky prádla? Můžeme vám garantovat, že po několika cyklech se vám již nebude chtít obtěžovat se šňůrami a kolíčky. Jestliže však bydlíte v menším bytě, hrají pro vás jistě zásadní roli i rozměry a hmotnost spotřebiče. V následujícím článku se přesně na tyto parametry zaměříme a zjistíme, kolik běžná sušička váží a jak je velká. 

Shrnutí článku:

Rozměry sušičky prádla – rozměry klasických sušiček jsou 85 × 60 × 60 cm, hloubka slim modelů je o 5–15 centimetrů nižší, pokud je to možné, vyplatí se pořídit spotřebiče standardních rozměrů. 

Hmotnost sušičky prádla – o něco málo nižší než v případě praček, klasické sušičky 50 kilogramů, slim 45 kg.

Kde vybírat sušičku prádla – Vybírejte podle recenzí uživatelů nebo dle srovnávacího testu sušiček

Zásadní roli při výběru sušičky na prádlo hrají rozměry a hmotnost spotřebiče.

Rozměry sušičky prádla

Rozměry velkých bílých spotřebičů bývají standardizované a sušičky prádla nejsou v tomto směru žádnou výjimkou. V současné době můžete vybrat ze dvou základních variant. Jejich rozměry nabízíme přehledně v následující tabulce:

Typ sušičkyVýška (cm)Šířka (cm)Hloubka (cm)
Klasická856060
Slim856045–55

Jestliže máte doma dostatek prostoru, doporučujeme sáhnout po klasickém modelu. Získáte tak kapacitu, která vystačí i pro čtyřčlennou rodinu. Nabídka slim sušiček je navíc vzhledem k menšímu zájmu ze strany zákazníků jen velmi omezená. Při jejich výběru se o to pečlivěji poohlížejte po modelech s nejlepším hodnocením energetické náročnosti a dostatečnou kapacitou, která ovšem bývá maximálně 7 kilogramů. 

Nejlepší sušičky prádla dle testů a recenzí

PořadíNázevHodnoceníCena
1LG RC80EU2AV4D92%14 000Kč
3LG RC91U2AV2W91%18 200Kč
2LG RC91U2AV3W89%20 000Kč
Vycházíme ze srovnávacích testů a recenzí uživatelů

Pokud jste zvolili sušičku menších rozměrů a chcete ji umístit na pračku, dávejte si pozor při nákupu mezikusu. Některé jsou totiž nastaveny pouze na 60 cm a sušička tak bude mít tendenci se pohybovat. Snažte se raději zvolit nastavitelný kousek, do kterého spotřebič dokonale zapadne. 

Hmotnost sušičky prádla

Vzhledem k tomu, že sušičky často nepřesunujeme z místa na místo, nebývá jejich hmotnosti věnováno příliš pozornosti. Pokud však kupujete spotřebiče do vyšších pater starých domů s nepříliš pevnými stropy, může hrát poměrně významnou roli. Hmotnost sušiček se standardně pohybuje okolo 50 kilogramů, drobnější modely slim potom váží cca 45 kg. Jedná se tak o výrazně nižší čísla než v případě praček.

Článek aktualizován 28. 5. 2022