1. Domů
  2. Robotické vysavače
  3. Robotický vysavač a psí chlupy. Poradí si?

Robotický vysavač a psí chlupy. Poradí si?

Vlastníci robotických vysavačů jsou si dobře vědomí, jaký poklad v nich mají. Kdo by nesnil o tom, že se vrátí domů z práce a bude mít vysátý celý byt? Jenže roboti mají také své slabší stránky dané zejména konstrukčními vlastnostmi a nižším výkonem. I proto mívají majitelé domácích mazlíčků pochybnosti, zda si jejich pomocník s psími chlupy poradí. Odpověď vám nabídneme v následujícím článku. 

Shrnutí článku:

Robotický vysavač na psí chlupy – některé modely robotických vysavačů jsou přímo stavěny pro odstranění psích chlupů, hlavní roli hraje přítomnost gumových kartáčů, dostatečný sací výkon a vysoce kvalitní filtr, roboti si s chlupy poradí pouze na tvrdých podlahách.

Jaký vysavač je nejlepší na psí chlupy – dejte hlavně na uživatelské recenze, které najdete zde.

Pochybnosti zda si robotické vysavače poradí s psími chlupy vám zodpovíme v následujícím článku.

Robotický vysavač na psí chlupy

Existuje vůbec takový? Ale ano, v nabídce výrobců dnes naleznete přímo modely specializované na úklid po domácích mazlíčcích. Obvykle se pyšní vyšším sacím výkonem a gumovými kartáči, které lze snadno očistit. Na rozdíl od štětinových, na nichž často zůstávají chomáče chlupů, které je mnohdy zcela zablokují a vám nezbývá než je ručně obrat a vyčistit.

Pro vysávání psích chlupů je důležitý také kvalitní filtr, který pomáhá nečistoty dostat do sběrné nádoby. Samozřejmě nemůžete očekávat vysokou účinnost na kobercích, odkud chlupy zkrátka nedostanete. Zvířecích chlupů z tvrdých podlah se ovšem zbavíte bez větších problémů. Tedy za předpokladu, že zvolíte jeden z pokročilejších modelů vybavených výkonným senzorickým systémem a kvalitnějším motorem.

Ze zkušeností zákazníků vyplývá, že zejména kvalitní robotické vysavače si s psími chlupy na tvrdých podlahových krytinách poradí bez větších problémů. Když se k tomu přidá i funkce mopování, výsledkem je opravdu čistá podlaha. Majitelé koberců by se však měli v každém případě poohlédnout někde jinde. Chlupy namotané na dlouhém kobercovém vlasu zkrátka robot nevysaje a s největší pravděpodobností brzy dojde k jeho poškození. 

Typ vysavačeEfektivita vysávání psích chlupůDůvodVhodné pro podlahy
Podlahový klasickýVysokáVysoký sací výkon, speciální nástavce pro odstranění zvířecích chlupůTvrdé, koberce
RobotickýUspokojiváNižší výkon, přítomnost funkce mopování u pokročilejších modelůTvrdé

Nejlepší robotické vysavače

PořadíNázevMaximální výška prahuOceněníCena
1Xiaomi Roidmi EVE Plus2 cmVítěz srovnání12 000Kč
2Xiaomi Viomi S92 cmVíttěz cena-výkon10 000Kč
3Sencor SRV 6250BK2 cmPro nenáročné7 000Kč
Nejlepší robotické vysavače

Jak stříhat drápky psům jsme detailně sespsali v našem článku.

Článek aktualizován 2. 10. 2022