1. Domů
  2. Krása a zdraví
  3. Jak sundat umělé řasy

Jak sundat umělé řasy

Umělé řasy jsou skvělým doplňkem, který vám pomůže tam, kde příroda nebyla příliš štědrá, vy ale přesto toužíte po vzhledu mrkací panenky. Jejich nasazování je jednoduché, bezpečné a možné i doma. Navíc jde o vratnou změnu, pokud je tedy po čase nechcete, dají se zase odstranit.

Jak je sundat bezpečně? Základní zásada je: Nikdy nepoužívejte násilí, poškodila byste si vlastní řasy, případně byste si mohla dokonce způsobit podráždění očí. Jednoznačně se vyhněte taktéž nůžkám.

Při volbě správné technologie je nutné rozlišit, jestli máte řasy prodloužené nebo nalepené. Podle toho volte adekvátní postup. Jak na to?

Stručné shrnutí:

Rozlišujeme prodloužené a nalepené řasy.

Řasy je nutné sundávat šetrně a vyhnout se násilí.

Nepoužívejte nůžky.

Jak sundat nalepené řasy

Pokud jste si řasy aplikovala sama a máte tedy nalepovací řasy z drogerie, bude celý postup o něco jednodušší.

Pomůže vám odličovač, měl by to být ten na bázi oleje. Pokud takový běžně nepoužíváte, v obchodě ho určitě najdete. Následně stačí jemně přípravek nanést na řasy. Použijte vatovou tyčinku nebo odličovací tampón.

Následně řasy jemným pohybem odloupněte, uvolněné lepidlo by mělo jít dolů. Řasy můžete použít opakovaně. Důležité je očistit je od lepidla, případně od řasenky.

Jak sundat prodloužené řasy

Druhou alternativou jsou řasy prodloužené. S nimi teoreticky nemusíte dělat nic. V čase prodloužené řasy jednoduše přirozeně opadají, to ale nevypadá příliš vzhledně. Nechcete-li jít na doplnění, lze se jich zbavit rovnou. Pokud vám řasy prodlužovala profesionálka, můžete ji samozřejmě požádat o sundání, což je nejlepší, protože stylistka ví, jak vás zbavit řas šetrně. Ne vždy však máme čas na návštěvu kosmetického studia.

Pomoci si můžete samozřejmě i sama doma. Jen je nutné být opatrná, abyste si nepoškodila i svoje vlastní řasy. Pořídit si můžete speciální odstraňovač lepidla (remover). Stejný používá patrně i vaše kosmetička a sehnat ho můžete v běžné drogerii.

Naneste ho jednoduše kartáčkem. Dávejte ale pozor, aby se vám přípravek nedostal do očí. Nechte jej působit asi minutu. Poté by se lepidlo mělo uvolnit tak, abyste mohli kartáčkem řasy „vyčesat“. Případné zbytky řas odstraňte pinzetou.

Jestliže speciální odstraňovač doma nemáte a nechcete ho jít kupovat, pomohou vám i domácí zdroje. Stačí trochu oleje a horká pára. Nejprve je potřeba si na cca 10 minut napařit obličej nad hrncem s horkou vodou. Tvář si přikryjte ručníkem. Tato doba by měla stačit, abyste s kapkou oleje následně dokázala z vlastních řas sundat všechny umělé. Vhodný je olej olivový nebo ricinový. V nouzi pomůže dokonce i mastný krém.

Článek aktualizován 8. 2. 2022