1. Domů
  2. Internetové služby
  3. Jak si vybrat nástroj pro fakturaci?

Jak si vybrat nástroj pro fakturaci?

Už dlouho zvažujete, že začnete podnikat, založíte si firmu nebo budete pracovat jako OSVČ. Být pánem svého času láká mnohé z nás, na druhou stranu to s sebou přináší i nějaké ty starosti. Mezi ně patří třeba nutnost fakturovat, což je úředničina, které bychom se v nejlepším případě rádi vyhnuli. Bez fakturace to ale nejde, tak co s tím? Vyberte si nástroj, který vám s tím pomůže.

Co všechno musí OSVČ nebo firma vystavovat?

Za odvedenou práci jistě budete chtít odměnu. Nikdo vám ji ale nedá jen tak, na ruku, je třeba vystavit doklad, na jehož základě platba proběhne. Ani tím to ale nemusí končit, někdy je třeba se připomenout, vystavit příjmový doklad a podobně. Co všechno by tedy nástroj na fakturaci měl zvládat?

  • Objednávka
  • Výzva k platbě
  • Faktura
  • Proforma faktury
  • Zálohová faktura 
  • Daňový doklad
  • Příjmový doklad 
  • Opravný doklad
  • Automatické pravidelné faktury
  • Příprava cenové nabídky

To všechno je ale jen naprostý základ, kromě toho budete potřebovat mít přehled o všech fakturách, kdykoli mít možnost do nich nahlédnout, mít možnost je exportovat apod. 

Na excel už spoléhat nemusíte

Není to tak dlouho, co se faktury vystavovaly ručně v excelu nebo wordu a tiskly se, účtenky skladovaly v krabici u stolu a neustále se koukalo na účet, zda už faktura byla proplacena. Na tom sice není nic špatného, ale vést evidenci, mít přehled o tom, koho zaurgovat o platbu, nosit faktury účetní, to už je poměrně náročné. Naštěstí se vše kolem nás vyvíjí a my už nemusíme spoléhat jen na ten excel nebo word, celý proces fakturace si můžeme výrazně usnadnit. Jak? Díky šikovné aplikaci.

Znáte Vyfakturuj.cz?

Každý fakturační systém, který si vyberete, vám ušetří spoustu času i nervů. Nebudete už faktury vystavovat v excelu, tisknout je, běhat za účetní, ani nebudete muset nikam ukládat účtenky toho, co považujete za náklady. Fakturační systém zefektivní finanční procesy a vy se budete moci plně soustředit na svoji práci. Jedním z takových systémů je i www.vyfakturuj.cz, který si oblíbili mnozí začínající podnikatelé i OSVČ. Proč?

Vystavíte nejen faktury, ale i další podklady

Vyfakturuj.cz zvládne vystavit celou řadu dokladů od klasických faktur přes výzvy k platbě a proformy faktury až po zálohové faktury, náklady a objednávky, a to vše na pár kliknutí. Proč s tím ztrácet víc času, než je nutné? Pokud budete stejnému subjektu fakturovat znovu a uložíte si ho do adresáře, bude to ještě jednodušší. Systém ho už bude znát, takže už nebude třeba vyplňovat IČO nebo jiné údaje.

Víte, že vzhled faktur si můžete upravit dle svých potřeb? 

Napojení na banku

Vystavení faktur je jedna věc, hlídání toho, zda byly uhrazené, druhá. Proč neustále kontrolovat výpis transakcí, když to jde i jednodušeji? Vyfakturuj.cz můžete napojit na banku a konkrétní účet, jakmile bude faktura uhrazena, systém si platbu spáruje s fakturou a sám ji označí jako proplacenou.

Zdá se vám to super? Vyfakturuj.cz toho zvládne ještě víc! Kromě účtu ho totiž můžete napojit i na e-shop, platební bránu nebo další služby.

Data ze systému můžete exportovat, ale i do něj importovat

Občas je třeba získat ucelený přehled o vystavených podkladech, vytisknout si konkrétní fakturu, nebo naopak nějaké ty faktury a další doklady do systému nahrát. Třeba když přecházíte z jiného nástroje pro fakturaci. Se vším si Vyfakturuj.cz poradí, takže se není třeba ničeho bát.

Zaměřeno na cenu

Každá služba něco stojí a je tomu tak i v tomto případě. Samozřejmě nemusíte kupovat, jak se říká „zajíce v pytli“, ale můžete si službu nejprve zdarma a nezávazně na měsíc vyzkoušet a pak se teprve rozhodnout pro tarif, který odpovídá vašim potřebám. Vybírat můžete ze 4 úrovní:

  • ZÁKLADNÍ pro občasnou fakturaci.
  • MINI za 149 Kč každý měsíc pro fakturaci, ale bez možnosti automatizace a párování plateb. Přístup do osobního účtu má uživatel + 1 účetní.
  • IDEAL jako nejoblíbenější tarif, který vám nabídne vše, co potřebujete a postará se i o automatizaci. To vše za 249 Kč měsíčně. Přístup do osobního účtu má uživatel a 1 účetní.
  • PROFI, což je tarif pro náročné, který stojí 590 Kč měsíčně, využívat ho ale mohou až 3 firmy a o náklady se podělit. Jeho další výhodou je, že přístup do účtu má až 10 uživatelů a každému můžete nastavit oprávnění dle potřeby. 

Tak co na Vyfakturuj.cz říkáte? Nehodil by se vám takový nástroj pro fakturaci? Registrace je jednoduchá, úspora času k nezaplacení.

Článek aktualizován 22. 12. 2022