1. Domů
  2. Koloběžky
  3. Elektrokoloběžky s dojezdem 100 km

Elektrokoloběžky s dojezdem 100 km

Elektrokoloběžky se stávají vítaným dopravním prostředkem pro kratší přesuny městskými ulicemi. Mezi hlavní důvody stoupající obliby patří zejména snadné ovládání, rozumná cena a možnost vyhnout se dopravním zácpám. Existují však i modely určené pro delší vzdálenosti? Na tuto otázku se pokusíme nalézt odpověď v následujícím článku.

Stručné shrnutí:

Dojezd elektrokoloběžek
– u městských se pohybuje mezi 10 a 30 kilometry, terénní a chopper elektrické koloběžky mají dojezd 55–220 km.

Dojezd elektrokoloběžek

Dojezd valné většiny běžně prodávaných modelů elektrokoloběžek se pohybuje v rozmezí od 10 do 70 kilometrů. Nejmenší mívají standardně městské modely, u kterých se počítá s přesuny na krátké vzdálenosti a důraz je kladen spíše na nízkou hmotnost a dobrou manévrovatelnost. Choppery a terénní elektrické koloběžky se pohybují na horní hranici.

V nejvyšších cenových relacích naleznete i kousky, které mají dojezd nad 100 km, absolutní rekordman zvládne až 220 km na jedno nabití. Jejich cenovka se ovšem pohybuje nad hranicí 50 000 Kč. Pozor si také dávejte na skutečnost, že reálný dojezd bývá někdy i o 30 % nižší než hodnota uváděná výrobcem. Ta je totiž získána měřením v konstantních podmínkách a nízké rychlosti 5–6 km/hod. 

Typ elektrokoloběžkyDojezd (v km)
Městská10–30 
Terénní, chopper55–220
Článek aktualizován 8. 2. 2022