1. Domů
  2. Lifestyle
  3. Co dát klukovi k narozeninám?

Co dát klukovi k narozeninám?

Nevíte si rady s výběrem dárku pro svého přítele? Muži často preferují spíše dárky praktické, které pro ně mají užitnou hodnotu.

Při výběru je nutné se řídit i vkusem a povahou. Spolehlivou odpověď na to, jaký dárek mu udělá radost, vám dá i to, jak tráví svůj volný čas, případně jaké má konkrétní jeho záliby. A v neposlední řadě se vyplatí vzít v potaz i věk. Priority a mnohdy i záliby se v souvislosti s ním u muže mnohdy mění.

Stručné shrnutí:

Dárek pro muže vybírejte podle toho, aby byl praktický. Zaměřte se i na věk, se kterým jde ruku v ruce mužův vkus. Zohledněte i koníčky a způsob trávení volného času.

Konkrétní doporučení vhodných dárků najdete níže – patří mezi ně technické hračky, moto doplňky, kvalitní alkohol a další.

Kde vybírat nejlepší technické hračky – Vybírejte dle srovnání, nebo seřaďte rc modely dle recenzí na Heureka.cz.

Kde vybírat nejlepší rumy– vybírejte dle srovnávacího testu na Arecenze.cz nebo podle recenzí uživatelů na Heureka.cz.

Muži do 30 let


Technické hračky

Nejmladší generace je obvykle dokonale v obraze, co se týče různých módních trendů a aktuálních technologií.

Jen málokterého muže v této věkové kategorii proto urazíte nějakou tou elektronickou „hračkou“ v podobě chytrých hodinek, bezdrátových sluchátek, herní konzole, podložky pod notebook či doplňku k mobilnímu telefonu.

Nejlepší RC modely podle nezávislého srovnání portálu Arecenze.cz

PořadíNázevCenaUrčení
1.Across-3 buggy 4×42 990 KčRC modely terénních automobilů
2.HN5501 789 KčRC modely pracovních vozidel
3.S501 599 KčRC modely létajících a plovoucích dopravních prostředků
Tabulka zobrazuje nejlepší RC modely dle portálu Arecenze.cz

Další nejlepší RC modely

Auto a moto doplňky

Fandí kromě elektroniky také autům či motorkám? Možná využije sadu čisticích prostředků, nové rukavice, případně i jiné doplňky, které mu pomohou pečovat o jeho plechové miláčky a užít si jízdu.

Se vztahem k moderním technologiím se v tomto věku stále ještě snoubí i přirozená mužská hravost.

Hry

Nejnovější střílečka, úspěšné pokračování fotbalové či hokejové videoherní série, případně některý z efektně působících simulátorů zaručeně potěší i vašeho přítele.

Elektro vozítka a drony

Je váš muž stále v pohybu a současně ho zajímají technologie? Určitě ho bude bavit i elektrická koloběžka. Dávku dobrodružství zažije díky hooverboardu, segwayi a dalším elektronickým vozítkům. Pokud se nechce vozit sám, máte šanci ho zaujmout i dronem. Na trhu se nachází celá řada dronů určených přímo pro děti.

Sportovní vybavení

Máte-li doma vyznavače pohybových a sportovních aktivit, který se nebojí cool triků, můžete mu darovat třeba i klasický skateboard. Na zimu se mu zase bude hodit snowboard nebo nová výbava na něj.

Oblečení

Dámy, které mají svého milého skutečně dokonale v oku, mohou zakoupit jako dárek i nějakou tu novinku do šatníku. Potřebujete inspiraci? Nic nezkazíte módními džínami nebo slušivou mikinou. Značkové kousky určitě vyvolají nadšení. Kouknout se můžete například na nabídku známého a oblíbeného výrobce oblečení Nike. A jestli si netroufáte v oblíbeném obchodě vybírat sama, nadělte svému milému poukázku, ať si vhodné ošacení vybere později podle svého přání.

Zážitky

Dáváte místo hmotných dárků přednost zážitkům? Možná si váš partner vždycky toužil skočit bungee jumping nebo chce zažít tandemový seskok. Chybu neuděláte ani s lístky na koncert jeho oblíbené kapely nebo na hudební festival.

Muži 30 až 50 let

Sportovní vybavení

Váš muž je v nejlepších letech, proto je aktivní a plný života. Nejeden muž v tomto věku je nadšeným sportovcem. Mnohdy i proto, že zjistil, že pasivní životní styl už se na něm neblaze podepisuje. Chodí ve volném čase po horách, jezdí na kole, lyžuje nebo hraje hokej? Určitě mu uděláte radost praktickými doplňky, které souvisejí právě s jeho milovanou sportovní zálibou. Být to můžou sportovní rukavice, lahev na vodu či fitness náramek.

Kvalitní alkohol

Je váš partner společenský a rád si ještě vyrazí s přáteli za zábavou? Určitě už v tomto věku ví, že kvalita má přednost před kvantitou. Pro pohodové chvíle s přáteli i s vámi zaručeně ocení kvalitní whisky, rum nebo archivní víno.

Nejlepší rumy podle nezávislého srovnání portálu Arecenze.cz

PořadíUrčeníNázevCenaHodnocení
1.Rumy nad 1 500 KčZacapa Centenario XO3 000 Kč95,1 %
2.Rumy od 500 do 1 500 KčDon Papa Rum900 Kč92, 9%
3.Nejlevnější rumy do 500 KčCaptain Bucanero Elixír450Kč77, 8%
Tabulka zobrazuje nejlepší rumy dle portálu Arecenze.cz

Další nejlepší rumy

Můžete zkusit také rum Don Papa Baroko

Módní doplňky

Určitě se vám navíc bude chtít líbit a už rovněž pochopil, že s věkem přichází kultivovanost, kterou je vhodné promítnout i do šatníku. Proto uvítá své skříně další módní doplňky. Podobně jako jsou na prvním místě u žen šperky, mezi pány vítězí kvalitní hodinky. Nic však nezkazíte ani koženým páskem nebo hedvábnou kravatou. Víte-li, že unosí například náramek z dřevěných korálků, neváhejte.

V tomto věku už si váš partner velmi dobře tříbí vkus a chápe, že roztrhaná peněženka či ušmudlaný batoh pamatující ještě jeho školní léta mu kazí image. Pokud si nerad vybírá v obchodech sám, chopte se toho vy a pořiďte mu kvalitní koženou peněženku či stylovou tašku.

Jídlo a vybavení do kuchyně

Současní muži už si rozhodně nemyslí, že plotna je výlučně vaše království. V nejedné domácnosti se partner nebojí chopit vařečky stejně dobře jako jeho přítelkyně či manželka. Můžete mu darovat například sadu koření, náčiní pro grilování či výběr chilli omáček.

Obecně lze „jedlé“ dárky považovat za velmi vděčné téma, s nímž se u prakticky smýšlejících poloviček nemůžete splést. Vaše muže dokáže proto velmi potěšit stejně tak kvalitní čokoláda či degustační set kávy a čaje.

Dovolená

I muži v této věkové kategorii ocení zážitky. Chopte se veškerého plánování tentokrát sama, zabookujte letenky a překvapte svého milovaného dovolenou, na kterou bude moci ještě dlouho vzpomínat. Výhodné letenky můžete pořídit například na portálu flymeto.com či přímo u jednotlivých aerolinek.

Muži nad 50 let

Vybavení na ryby a další koníčky

Ani v tomto věku vaši muži neztrácejí hravost. Určitě má stále nějaký koníček. Chodí na ryby? Sadu návnad, krmení, rybářský prut a další nezbytnosti určitě využije. Vybrat si můžete také z široké nabídky různých druhů rybářského oblečení. Jestliže holduje myslivosti, ocení třeba praktický batoh, čelovku nebo teplou bundu.

Stejně dobrou inspirací pro pořízení dárku vám může být i cokoli jiného, čím se váš muž baví ve svém volném čase. Ať už je nadšený zahrádkář nebo domácí kutil, který neustále něco vylepšuje. Když mu věnujete nové nářadí, určitě na vás bude pokaždé s láskou vzpomínat.

Parfém

Muži v tomto věku už obvykle přesně vědí, co chtějí. Ocení proto kvalitu. Radost jim můžete udělat například i parfémem, jen počítejte s tím, že nemusí úplně nadšeně přijmout experimenty.

Věnujte mu proto jeho oblíbený parfém nebo se vydejte na průzkum kosmetické poličky a podívejte se, jestli si váš partner více potrpí na exotické kořeněné vůně nebo dává přednost svěžím a sportovně laděným parfémům. Vyberte pak vůni v podobném duchu. Příslovečná sázka na jistotu bude trefou do černého.

Knihy, časopisy a DVD

Pokud už váš protějšek potrpí především na klid, zaručeně se mu bude líbit například sbírka DVD s oblíbenými filmy nebo přírůstek do knihovničky. Nabídnout mu můžete i předplatné časopisu nebo třeba encyklopedii s různými tématy, ať už se jedná o techniku, historii či zvířata.

Kosmetika a doplňky stravy

Kolem 50. narozenin také nastává čas začít o sebe řádně pečovat. Mnozí muži však v tomto ohledu mají značné rezervy a ponechávají veškerou starost stále spíše na partnerkách. I tady můžete zabrousit do sféry kosmetiky a nadělit svému nejdražšímu například koupelovou sůl. Nebo jeho zdraví vezměte do svých rukou ještě razantněji. Kloubní výživu či sadu vitamínů si řada pánů sama nepořídí, přesto ji však uvítá.

Použité zdroje a další zajímavosti:
https://www.arecenze.cz/darky/

Článek aktualizován 15. 2. 2023